Çanakkale, mevsim normallerinde seyreden sıcaklıkların ani yükselişiyle kavurucu bir hafta sonuna hazırlanıyor. Haziran ayının ilk günlerinde hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte, kentte ve çevre ilçelerde bunaltıcı günler bekleniliyor.

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgilere göre,  yapılan haftalık tahminlere göre  sıcaklık Çanakkale merkez ve ilçelerinde hafta sonu itibarıyla sıcak hava dalgası etkisini gösterecek. Çanakkale merkezde 2 Haziran Pazar günüyle birlikte itibaren kavurucu hava sıcaklıkları yükselerek kenti etkisi altına alacak. Çanakkale'de hava sıcaklıklarının yükselmesi hafta sonu ile etkisini sürdürecek. Çanakkale'de hava sıcaklığı 2 Haziran Pazar günü en hava sıcaklığı yüksek 32 derecelere kadar yükselecek.

Çanakkale'nin İlçelerinde Hava Durumu
Çanakkale merkezde Hafta sonu ile birlikte hava sıcakları yükselirken, Çanakkale ilçelerinde de hava sıcaklıkları yükselecek. Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, 2 Haziran Pazar günü Ayvacık, Çan,  ve Ezine'de hava sıcaklıkları hafta sonu 33 dereceleri bulurken en yüksek sıcaklık ise yine 2 Haziran Pazar günü Bayramiç ve Lapseki'de görülecek. Kavurucu sıcaklıkların etkisini göstereceği Bayramiç ve Lapseki'de termometreler 2 Haziran Pazar günü 35-36 dereceleri gösterecek. 

Çanakkale'de 9 bin 100 hektarlık alana su hizmeti Çanakkale'de 9 bin 100 hektarlık alana su hizmeti

 Sıcak Hava Dalgası ve Sağlık Önlemleri
Uzmanlar, yüksek sıcaklıkların özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalığı olanlar için tehlikeli olabileceği konusunda uyarıda bulunuyor. Vatandaşların bu sıcak günlerde bol su tüketmeleri, güneş ışınlarına direkt maruz kalmamaları ve mümkün olduğunca serin yerlerde bulunmaları öneriliyor.

1

2

Muhabir: Veysel Akın Salkın