Çanakkale’nin yaz aylarında en çok tercih edilen balıklardan biri olan sardalye, bu sezon fiyatıyla dikkat çekiyor. Geçtiğimiz günlerde kilosu 400 TL’ye kadar çıkan sardalye, Çanakkale Balık Hali'nde 150 TL'ye kadar geriledi. Bu düşüş hem esnafı hem de vatandaşları sevindirdi.
15 Nisan’da başlayan denizlerdeki av yasağı, büyük ölçekli balıkçı teknelerinin faaliyetlerini durdurmuştu. Ancak küçük ölçekli kıyı balıkçıları bu yasağın dışında kaldığı için, sardalye gibi bazı balık türleri tezgâhlarda yer almaya devam etti. Sardalyeye olan talep, vatandaşlardan yoğun şekilde sürüyor.
Fiyatların düşmesiyle birlikte Çanakkale Balık Hali’nde sardalyeye ilgi daha da arttı. Sardalye, yalnızca ekonomik bir protein kaynağı değil, aynı zamanda Çanakkale mutfağının ve kültürel kimliğinin önemli bir parçası. Özellikle ızgara ve buğulama olarak tüketilen sardalye, yaz festivalleri ve etkinliklerde de sofraların vazgeçilmezi.
Çanakkale Balık Hali’nde çipura 450, istavrit, 350, kolyoz 250, sargoz 400 ve levrek 500 liradan satılıyor.