Gelibolu Seyahat'in indirimli tarifesiyle 1915 Çanakkale Köprüsü üzerinden başlattığı seferler, rekabetin fitilini ateşledi. Geçtiğimiz günlerde Gelibolu Seyahat, 1915 Çanakkale Köprüsü üzerinden Gelibolu-Çanakkale arasında indirimli seferler başlatmıştı. Bu seferlerle Gelibolu'dan kalkan araçlar, yaklaşık 45 dakika içinde Çanakkale'ye ulaşma imkanı sunuyor. Seferler, Çanakkale Devlet Hastanesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Hastanesi ve Çanakkale Otogar kalkışlı olarak düzenleniyor. Bu hizmetin fiyatı ise 80 lira olarak belirlenmişti. Gelibolu Seyahat'in bu hamlesi, diğer firmaları da benzer indirimler yapmaya teşvik etti. 

Çanakkale'de 9 bin 100 hektarlık alana su hizmeti Çanakkale'de 9 bin 100 hektarlık alana su hizmeti

Gelibolu Yarımada firması da rekabete katılarak sabah saatlerinde (07:00-10:10) Gelibolu'dan Çanakkale'ye düzenlediği seferlerde fiyatı 80 liraya çekti. Geri dönüşlerde ise Çanakkale  Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Hastanesinden (12.00 - 17.00) saatlerinde 80 lira olarak belirtildi. Bu rekabet, firmalar arasında fiyatların düşmesine neden olarak vatandaşlara ekonomik bir avantaj sağladı.

Vatandaşın Cebine Yansıyan Kazanç
Rekabetin artmasıyla birlikte seyahat fiyatlarının düşmesi, özellikle Çanakkale ve Gelibolu arasında sık seyahat eden vatandaşlar için büyük bir avantaj oldu. Vatandaşlar, hem daha ekonomik fiyatlarla seyahat edebilmenin hem de hızlı ve konforlu bir ulaşım hizmetinden faydalanabilmenin mutluluğunu yaşıyor. İndirimin sadece belirli saatlerde değil, günün farklı dilimlerinde de uygulanması, daha geniş bir kitleye hitap ediyor.

Muhabir: Coşkun Balcı