Çanakkale’de yaşanan dolandırıcılık olayı, polis ekiplerinin dikkati sayesinde büyümeden önlendi. Telefon dolandırıcılarına bir gün önce 400 bin lira kaptıran vatandaş, ikinci kez hedef alınırken son anda kurtarıldı.
400 Bin Lira Dolandırıldı, 650 Bin Lira Daha Gönderecekti
Olay, Çarşı Caddesi üzerinde bulunan bir bankada meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bir gün önce telefon dolandırıcılarının ağına düşen vatandaş, 400 bin lirasını kaptırdı. Şüphelilerle irtibatını sürdüren mağdur, bugün de 650 bin lirayı yatırmak üzere bankaya gitti.
Polis Ekipleri Son Anda Müdahale Etti
Bankada yaşanan hareketlilik üzerine durumdan şüphelenen polis ekipleri hızla olay yerine intikal etti. Yapılan müdahale sonucu vatandaşın ikinci kez dolandırılması engellenirken, 650 bin liralık kaybın önüne geçildi.
Son dönemde artan telefon dolandırıcılığına karşı vatandaşlar uyarılıyor.
Kendilerini kamu görevlisi, polis veya savcı olarak tanıtan kişilere kesinlikle itibar edilmemesi gerekiyor.
Yaşanan olay, dolandırıcıların ikna yöntemlerinin ne denli etkili olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Uzmanlar, vatandaşların bu tür aramalarda soğukkanlı davranması ve en yakın emniyet birimlerine başvurması gerektiğini belirtiyor.




