Çanakkale ormanlarında görüntülenen ve “ormanların imparatoru” olarak anılan Amanita caesarea türü mantar, dikkat çekici renkleri ve görünümüyle ilgi çekti. Kamuran Arslan, nadir güzelliğiyle öne çıkan mantarı sosyal medya hesabından paylaşarak takipçilerine gösterdi.

ÇTSO Başkan Adayı Turgay Kılıç’tan Yenice çileği hedefi
ÇTSO Başkan Adayı Turgay Kılıç’tan Yenice çileği hedefi
İçeriği Görüntüle

Çanakkale’nin ormanlarında doğa tutkunlarının ilgisini çeken Amanita caesarea türü mantar, göz alıcı renkleriyle dikkat çekti. Halk arasında özellikle görünümüyle öne çıkan tür, doğanın sunduğu güzellikleri bir kez daha gözler önüne serdi.

Kamuran Arslan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda mantarın güzelliğine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

“Çanakkale ormanlarında ormanların imparatoru Amanita caesarea çıktı! Şu güzelliğe, şu renklere bakar mısınız arkadaşlar? Gerçekten muhteşem bir sürpriz oldu. Yenilebilir ve oldukça kıymetli bir tür olarak biliniyor ancak ölümcül zehirli Amanita türleriyle karıştırılabileceği için kesin teşhis olmadan kesinlikle tüketilmemeli. Allah’a şükürler olsun, bugün de orman bizi eli boş karşılamadı!”

Uzmanlar, mantar toplama konusunda dikkatli olunması gerektiğini hatırlatıyor. Amanita caesarea yenilebilir bir tür olarak bilinse de zehirli Amanita türleriyle karıştırılma riski bulunuyor. Bu nedenle yalnızca fotoğrafa veya dış görünüşe bakılarak mantar teşhisi yapılmaması ve kesin teşhis olmadan tüketilmemesi önem taşıyor.

Çanakkale ormanlarında karşılaşılan bu renkli doğa güzelliği, bölgenin doğal zenginliğini bir kez daha gündeme taşıdı.

Muhabir: Coşkun Balcı