Çanakkale Belediyesi Çocuk Kültür Evi, çocukların yaratıcılıklarını ve potansiyellerini keşfetmelerine destek olmak amacıyla düzenlediği etkinliklerle dikkat çekmeye devam ediyor.  Robotik maker atölyelerinin sergi açılışıyla başlayıp bireysel çalgı atölyesi katılımcılarının dinletisiyle devam eden keyifli bir “Yıl Sonu Buluşması” gerçekleştirildi. Çocuk Kültür Evi öğretmenleri Güven Tuncel ve Esra Özge Sinan'ın rehberliğinde dönem boyunca iklim krizi temasını işleyen robotik maker atölyesi, minik mucitlerin geliştirdikleri tasarımları sergilemesiyle başladı. Çevre dostu akıllı cihazlardan robot tasarımlarına, mobil oyun tasarımlarından iklim dostu bina projelerine kadar birbirinden yaratıcı birçok tasarım, ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü. Minik mucitler, edindikleri bilişim becerileriyle iklim krizi sorununa yönelik çözümler üretmeyi başardılar. Buluşmanın devamında, öğretmenleri Ayhan Yavaş, Cengiz Sarıkaya, İlke Karol ve Kemal Kaan Şengör rehberliğinde çalışmalarını sürdüren Bireysel Çalgı Atölyesi katılımcıları sahne aldı. Küçük müzisyenler, piyano ve keman enstrümanlarıyla hazırladıkları renkli bir repertuarı dinleyicilere sundu. Bu performans, izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı ve salonda keyifli anlar yaşandı.

Dikili’de orman yangını Dikili’de orman yangını

Çiçek Takdimi ve Toplu Fotoğraf Çekimi
Çanakkale Belediyesi Çocuk Kültür Evi'nde oldukça keyifli geçen buluşma, sergi sunumu ve dinleti gerçekleştiren Çocuk Kültür Evi üyesi çocuklar ile öğretmenlerine çiçek takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu. Çanakkale Belediyesi'nin bu tür etkinliklerle çocukların çok yönlü gelişimini destekleme çabası, hem çocuklar hem de aileler tarafından takdirle karşılandı.

Çocuk Kültür Evi, gelecekte de çocukların yaratıcılıklarını ve potansiyellerini geliştirmeye yönelik projeler ve etkinlikler düzenlemeye devam edecek.

Muhabir: Fırat Gür