Festivalde, Çanakkale Belediyesi standı özellikle ilgi gördü. Standda, atalık ve yerel tohumlar sergilendiği gibi yerel ürünlerin tadımı yapıldı, coğrafi işaretli ürünler tanıtıldı ve ücretsiz toprak analizi hizmeti sunuldu. Festivalin ilk gününde Belediye Meclis Üyesi Simge Kutlu, Belediye Başkanı Muharrem Erkek'in temsilcisi olarak festivalde yer aldı. Kutlu, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan ile birlikte açılış etkinliği sonrasında diğer stantları gezdi ve festival katılımcılarıyla ürünler hakkında sohbet etti.

1800 yıllık tarihi hipodrom otopark olarak kullanılıyor (TIKLA İZLE) 1800 yıllık tarihi hipodrom otopark olarak kullanılıyor (TIKLA İZLE)

Festivalde, Çanakkale mutfak kültürü başta olmak üzere farklı tatlar ve yerel lezzetler bir araya geldi. Yerel ürünlerin ve tadım stantlarının yanı sıra yemek pişirme yarışmaları, çocuklar için etkinlikler, tadım etkinlikleri, yemek atölyeleri, ünlü şeflerin sunumları, söyleşiler ve sergiler gibi pek çok etkinlik düzenlendi. Festival, kent sakinlerinin yoğun ilgisiyle iki gün boyunca coşkuyla geçti.

Muhabir: Senem Erdem İnal