Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde içme suyu altyapısını güçlendirmeye yönelik önemli bir çalışma başlatıldı. Lapseki Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında içme suyu arıtma tesisinde hem yenileme hem de kapasite artırımı gerçekleştiriliyor. Hayata geçirilen proje ile birlikte ilçede yaşayan vatandaşlara daha sağlıklı, kaliteli ve kesintisiz içme suyu sağlanması hedefleniyor. Arıtma tesisinde yapılacak iyileştirmeler sayesinde mevcut sistemin kapasitesinin iki katına çıkarılması planlanıyor.
Arıtma tesisinde kapsamlı yenileme
Lapseki Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında arıtma tesisindeki mevcut tanklar ve filtre sistemleri yenileniyor. Uzun süredir kullanılan sistemlerde bakım ve iyileştirme çalışmalarının yapılmasıyla birlikte suyun arıtma sürecinin daha verimli hale getirilmesi amaçlanıyor. Lapseki Belediye Başkanı Atilla Öztürk, arıtma tesisinde gerçekleştirilen çalışmaların bir süredir devam ettiğini belirterek projenin artık son aşamaya geldiğini ifade etti.
“Daha sağlıklı içme suyu sağlayacağız”
Başkan Atilla Öztürk yaptığı açıklamada, mevcut arıtma tanklarının 2018 yılında devreye alındığını hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:
“Mevcut arıtma tanklarımız 2018 yılında devreye girmişti. O tarihten bu yana filtrelerle ilgili herhangi bir düzenleme veya temizlik yapılmamıştı. Şu anda gerekli malzemeler elimize ulaştı ve önümüzdeki günlerde tankların bakım ve değişim işlemlerine başlayacağız.”
Arıtma tesisinin kapasitesini artırmaya yönelik çalışmaların da sürdüğünü belirten Öztürk, ikinci kademe için gerekli tankların da ilçeye ulaştığını söyledi.
Kapasite iki katına çıkacak
Yeni sistemlerin devreye girmesiyle birlikte arıtma tesisinin kapasitesinin iki katına çıkarılması hedefleniyor. Böylece hem mevcut su ihtiyacının karşılanması hem de gelecekte artabilecek nüfus ve kullanım ihtiyacına yönelik güçlü bir altyapı oluşturulması planlanıyor. Çalışmaların tamamlanmasının ardından Lapseki’de vatandaşlara daha sağlıklı, kaliteli ve kesintisiz içme suyu sağlanması amaçlanıyor.
Başkan Öztürk, yürütülen çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını belirterek, “En kısa sürede montaj çalışmalarına başlayacağız ve ilçemize çok daha sağlıklı içme suyunu kazandırmış olacağız. Lapseki’mize şimdiden hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.








