Çanakkale'nin Biga ilçesinde boşanma aşamasındaki eşini boğarak öldürüp hafriyat alanına gömen tutuklu sanık F. Y. (33) ile olay sırasında yanında bulunan ve cesedi gömmesine yardımcı olan kardeşi Y. Y. (21) için savcı açıkladığı mütalaa da iki kardeş için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi. Sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verildi.
Çanakkale'nin Biga ilçesinde geçen yıl 16 Şubat'ta meydana gelen olayda iddiaya göre, F. Y. boşanma aşamasındaki eşi S. G.'nin Lapseki'deki evinin önüne gelerek konuşmak istedi. F. Y., kadını evinin önünden otomobille alarak Lapseki'den Biga istikametine doğru yola çıktı. Bu sırada ikili tartışmaya başladı. Tartışma sonucunda F. Y., S. G.'yi iple boğarak öldürüp, cesedini Biga'nın Çavuşköy Mahallesi mevkiinde bir hafriyat alanına gömdü. Kızlarından haber alamayan ailesi ise durumu polis ve jandarma ekiplerine bildirdi. Yapılan detaylı çalışma sonucunda kadının Lapseki'den bir araca binip, F. Y. ile birlikte ilçeden ayrıldığı belirlendi. Bunun üzerine polis ekipleri tarafından F. Y. ile ona yardım ettiği ileri sürülen kardeşi Y.Y.gözaltına alındı. Cinayeti itiraf eden F.Y., boşanma aşamasındaki eşinin cansız bedenini gömdüğü bölgeye gösterdi. Polis ekipleri Çavuşköy Mahallesi'ndeki hafriyat alanında kadının cansız bedenini buldu.
Gözaltına alınan F. Y. ve kardeşi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen iki kardeş, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Çanakkale Cumhuriyet Savcılığı, olayla ilgili soruşturmayı tamamlayıp, iddianame hazırladı. İfadeler ve toplanan deliller ışığında savcı, tutuklu sanıklar F. Y.'nin 'tasarlayarak eşe karşı öldürme', kardeşi Y. Yı'nin ise 'tasarlayarak yakın akrabayı öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması için dava açıldı. Davanın 6'ncı duruşması Çanakkale 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanıklar Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, öldürülen kadının yakınları hazır bulundu.
Mahkemede savunma yapan tutuklu sanık F. Y., "Bu olay hiç bir şekilde planlamadı. Beni kendisi çağırdı. Her şey bir anda konuşurken gelişti" dedi. Tutuklu sanık Y. Y. ise, "Bu olayın olacağını bilmiyordum. Bilseydim arabaya binmezdim. Ben engellemeye çalıştım ancak başarılı olamadım. İlk kez gözümün önünde cinayet işlendi. Tahliyemi talep ediyorum" diye konuştu.
Duruşmada savcı mütalaasını açıkladı. Savcı 2 kardeş hakkında ağırlaştırılmış müebbet talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, sanıkların ve tanıkların dinlenmesinin ardından sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verip, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 3 Temmuz'a erteledi.