Çanakkale’nin farklı köylerinde düzenlenen hayır etkinlikleri, köy kültürünün önemli bir parçası olarak öne çıkıyor. Köy halkı, yıl boyunca bu özel günleri bekleyerek, büyük bir özenle hazırlık yapıyor. Yemekler hazırlanıyor, sofralar kuruluyor ve tüm köy halkı bir araya gelerek dualar ediyor. Bu etkinlikler, köylerdeki sosyal bağları güçlendirirken, geleneksel değerlerin yaşatılmasına da katkı sağlıyor.

Çanakkale'de lüks oldu! Çanakkale'de lüks oldu!

Çanakkale'nin Biga ilçesine bağlı Ramazanlar Köyü’nde gerçekleştirilen geleneksel köy hayrı, köy halkının yoğun katılımıyla kutlandı. Ramazanlar Köyü’nde düzenlenen etkinlik, köy halkı tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı. Köy meydanında bir araya gelen vatandaşlar, geleneksel yemeklerin dağıtıldığı, duaların edildiği ve sosyal dayanışmanın pekiştirildiği bu özel günü kutladı. Etkinliğe Biga Kaymakamı Erdinç Dolu ve eşi Şenay Yerli Dolu da katılarak köy halkının sevincine ortak oldular.

Ramazanlar Köy Muhtarı Zihni Şenkal, Biga Kaymakamı Erdinç Dolu ve eşi Şenay Yerli Dolu’ya köy hayrına katılımlarından dolayı teşekkür etti. 

Muhabir: Şahver Banu Çağlak