Yenice’de öğrencilerden Gazze farkındalığı
Yenice İlçe Müftülüğü Yaz Kur’an Kursu öğrencilerine yönelik düzenlenen etkinlikle, çocuklara milli ve manevi değerlerin yanı sıra insani duyarlılık kazandırılması hedeflendi. Bisiklet turunda, dünyanın farklı bölgelerinde savaş ve çatışmalar nedeniyle zor şartlarda yaşam mücadelesi veren çocuklara dikkat çekildi.
Etkinlik kapsamında öğrenciler, Gazze’de yaşanan insani drama karşı farkındalık oluşturmak amacıyla pedal çevirdi. Organizasyonun ana mesajı ise “Savaşlar olmasın, çocuklar ölmesin” oldu.
Gazze farkındalık bisiklet turuna Gençlik Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Mehmet İzci, Çanakkale İl Müftüsü Mevlüt Topçu, Yenice İlçe Müftüsü Baki Gümüş, Biga İlçe Müftüsü Kemal Karadeniz ve Çan İlçe Müftüsü Ergün Çelik katıldı.
Etkinlikte ayrıca Yenice ilçesindeki kurum amirleri, öğrencilerin velileri ve yaz Kur’an kurslarında eğitim gören çok sayıda öğrenci yer aldı.
Çocuklardan anlamlı mesaj
Bisiklet turuyla öğrencilerin hem sportif bir etkinlik gerçekleştirmesi hem de savaşların çocuklar üzerindeki etkilerine yönelik farkındalık kazanması amaçlandı. Etkinlik, katılımcıların Gazze’deki çocukların yaşadığı zorluklara dikkat çeken mesajlarıyla sona erdi.
Yenice’de düzenlenen farkındalık turu, çocukların barış içinde ve güvenli bir dünyada yaşaması gerektiğine vurgu yapan anlamlı bir etkinlik olarak gerçekleştirildi.




