Balık tezgâhlarında en uygun fiyatlı balık sardalye oldu. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği sardalyenin kilogram fiyatı 250 liradan satışa sunuluyor. Uygun fiyatı ve lezzetiyle öne çıkan sardalye, özellikle dar gelirli vatandaşların ilk tercihi olmaya devam ediyor.

Kent genelinde balık tezgâhları çeşitlilik açısından zengin bir görüntü sergiliyor.
Havalar da mevsim normallerinde seyretmesiyle birlikte avlanma da sürerken, tezgâhlarda taze ürünlerin yer alıyor.
Çanakkale'de tezgahlarda güncel fiyatlar ise şu şekilde sıralanıyor:
İstavrit kilosu 300 liradan, çipura 600 liradan, tekir 500 liradan, mezgit 350 liradan, karagöz 400 liradan ve levrek ise 750 liradan alıcı buluyor.
Uzmanlar, balığın hem sağlıklı beslenme hem de bağışıklık sistemini güçlendirmesi açısından haftada en az iki kez tüketilmesini önerirken, sardalyenin omega-3 bakımından oldukça zengin olduğuna dikkat çekiyor.





