İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Sinema Bölümü öğretim üyesi aynı zamanda film yönetmeni olan Prof. Dr. Ceyhan Kandemir, çektiği film ve belgesellerle adından söz ettirdi. Ruh Lekesi, İstanbul’da Azınlık İbadethaneleri gibi filmlerin yanı sıra Çanakkale’nin Kuzey Ege’deki cennetlerinden biri olan Gökçeada’dan çekimlerini yaptığı Kelebeklerin Uyuduğu Yerdeyim filmiyle adından söz ettirdi.

Çanakkale’nin güzel adalarından biri olan Gökçeada’da çekimleri gerçekleştirilen Kelebeklerin Uyuduğu Yerdeyim filmi ile adanın tanıtımına destek olan yönetmene Gökçöeada Belediyesi tarafından fahri hemşehrilik verildi. Çekimleri ad Gökçeada’da gerçekleştirilen film, Amfi Tiyatro’da beyaz perdeye yansıtıldı. Senaristliğini Nafiseh Laleh’in yaptığı, efsane film müziklerine imza atan Cahit Berkay’ın müziğini yaptığı, Ceyhan Kandemir yönetimindeki film, Karla’nın kendisine sorduğu soru ile başlıyor. Gökçeada'da çekimleri 21 gün süren filme, 12. Antakya Uluslararası Film Festivali'nde "Seyirci Özel Ödülü" verilmişti. Film bu kez çekimleri gerçekleştirilen Gökçeada’da beyaz perdeye yansıtıldı.

552820287 18403746868138863 2994706103074435230 N

Amfi tiyatroda gerçekleştirilen gösterime çok sayıda vatandaş katıldı. Sıra dışı hikayesiyle film platformlarından da takdir gören yapıt, adalılar tarafından da beğenildi. Filim gösterimi sonrası, ilçeye verdiği katkılardan dolayı film yönetmeni Prof. Dr. Ceyhan Kandemir’e, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Baki Usta tarafından Fahri Hemşehri plaketi takdim edildi.

553179785 18403746898138863 2860774258617398433 N

Çanakkale için sarı kodlu uyarı yapıldı
Çanakkale için sarı kodlu uyarı yapıldı
İçeriği Görüntüle

Muhabir: Cuma Deren