Yaz ayının gelmesiyle birlikte Çanakkale’de feribot seferleriyle alakalı yeni düzenlemelere gidiliyor. Çanakkale Boğaz ile Gökçeada ve Bozcaada’nın yanı sıra Güney Marmara’da deniz ulaşımını sağlayan Gestaş,  14 Haziran Cuma Gününden başlamak üzere 5 hatta tarife değişikliği olacağını duyurdu.

Gestaş internet sitesi üzerinden “Adalar ve Boğaz Hatlarını Kullanacak Yolcularımızın Dikkatine!” başlığı altıda yer verilen açıklamada, “14.06.2024 Cuma günü itibariyle Çanakkale-Eceabat, Çanakkale-Kilitbahir, Geyikli-Bozcaada, Kabatepe-Gökçeada ve Narlı Adalar hatlarında tarife değişikliği bulunmaktadır” ifadelerine yer verildi.

Diğer yandan, özellikle Kurban Bayramında Çanakkale’deki feribot hatlarında yoğunluklar bekleniyor. Kurban Bayramı tatilinin 9 güne uzatılmasının ardından yaşanacak turizm hareketliliği dolayısıyla, Anadolu ve Avrupa arasında geçiş noktası olan Çanakkale’den, deniz ve köprü üzerinden tatilcilerin transferini sağalacak. Gestaş’ta bu doğrultuda hatlarındaki sefer sayılarında artışa gitti.

Bozcaada’da dönüş rezervasyonu başlıyor

Ayrıca tatilcilerin gözdelerinden olacak Bozcaada’da 7 Haziran itibariyle dönüş rezervasyonlarının başladığı bildirildi. Geyikli-Bozcaada hattında uygulanacak rezervasyon ile birlikte; adaya araçlarıyla geçiş yapan ziyaretçiler, bileti online alarak yola çıkmadan feribottaki yerini ayırtabilecek. Normalde sıra usulüyle yapılan Bozcaada’dan dönüşlerde,  sıra beklemeden feribota binme imkanını bulacak. Bozcaada dönüş rezervasyonları, Gestaş internet sitesi ve mobil uygulama üzerinden yapılabilecek.

Hafta sonu Çanakkale'de etkili olacak Hafta sonu Çanakkale'de etkili olacak

Muhabir: Ersan Küçükkuru