Çanakkale’nin en gözde bölgelerinden Kordon’da kiralık ev fiyatları dudak uçuklatan seviyelere ulaştı. Cevat Paşa Mahallesi’nde boğaz manzaralı yeni bir 3+1 daire için belirlenen kira bedeli tam 100 bin TL oldu.
Sarı sitede 11 Ağustos 2025 tarihinde ilanlanan brüt 130 metrekare, net 110 metrekare büyüklüğündeki ev, 7 katlı binanın 1. katında yer alıyor.
Yüksek kiralar aile bütçelerini zorluyor
Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz ve enflasyon, Çanakkale’de konut piyasasını da doğrudan etkiliyor. Merkezde ve özellikle deniz manzaralı evlerde kira bedelleri, dar gelirli aileler için ulaşılamaz seviyelere çıkarken, sıradan dairelerin dahi fiyatları hızla yükseliyor.
Barınma sorunu giderek büyüyor
Kentte yaşayan memur, emekli ve işçi kesimi artan kira fiyatları nedeniyle ev bulmakta güçlük çekiyor. Boğaz manzaralı konumların cazibesi fiyatları daha da tırmandırırken, yaşam maliyetlerindeki artış kiracıları zor durumda bırakıyor.