Çanakkale'de boşanma aşamasındaki çifti öldüren şüpheli tutuklandı
Çanakkale'de boşanma aşamasındaki çifti öldüren şüpheli tutuklandı
İçeriği Görüntüle

Çanakkale'de 6 ay önce sokak ortasında boşanma aşamasında olduğu eşini 12 yerinden bıçaklayan zanlı hakkında Çanakkale 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında sanığa 'eşe karşı kasten öldürmeye teşebbüsten 13,6 yıl, nitelikli hırsızlık suçundan ise 5 yıl olmak üzere toplam 18,6 yıl hapis cezası verildi.
Olay, 12 Haziran günü meydana geldi. Lapseki ilçesine bağlı Umurbey beldesine ailesinin yanına dönen M. K., servisten indikten sonra çarşı merkezine doğru yürürken, boşanma aşamasındaki eşi E.K.'nin bıçaklı saldırısına uğradı. Genç kadının arkasından gelen E.K. yanında getirdiği bıçakla eşini 12 yerinden bıçakladı. Kanlar içinde yerde kalan kadın, çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Jandarma, şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı. Jandarma tarafından gözaltına alınan şüpheli adam işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olayla ilgili savcılık tarafından tutuklu sanık hakkında 'eşe karşı kasten öldürmeye teşebbüs' ve 'yağma' suçundan iddianame hazırlanıp, dava açıldı.

E.K. hakkında açılan davanın karar duruşması olan 4'üncü duruşması, Çanakkale 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. M. K. duruşmaya katılmazken vekili, sanık E.K. ile sanık avukatı da duruşmada hazır bulundu. Karar açıklanmadan önce mahkeme heyeti Sanık E.K.'nin son sözlerini sordu. M. K.'nin sanık avukatının savunmalarının dinlenmesinin ardından kararın açıklanması için duruşmaya ara verildi. Aranın ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı. Kararda, Sanık E. K.'nin 'eşe karşı kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verilerek suçun teşebbüs aşamasında kaldığı ve haksız tahrik altında işlendiği gerekçesi ile neticeten 13 yıl 6 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına ve 'nitelikli hırsızlık' suçundan da 5 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verildi. Sanığa toplam 18 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Ayrıca duruşmada sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi. M.K.'nin vekili avukat, haksız tahrik indirimini kabul etmediklerini ve kararı bu yönden üst mahkemeye taşıyacaklarını belirtti.

Kaynak: İHA