Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü birimleri tarafından 20-27 Nisan tarihleri arasında il merkezi ve ilçelerde yapılan huzur uygulamalarında; 8892 şahıs, 2761 araç incelendi. Kamu huzurunu bozacak şekilde davranışlarda bulunan 135 şahıs hakkında Kabahatler Kanunu hükümlerince idari yaptırım, 555 araç sürücüsüne idari trafik para cezası uygulandığı bildirildi.
Toplamda 443,34 gr narkotik madde, 78 adet uyuşturucu hap, 1 adet ruhsatsız silah, 10 adet fişek ele geçirildi. Farklı suçlardan aranması bulunan, aralarında 50 yıl 7 ay, 28 yıl 1 ay ve 12 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası olan toplam 27 şahıs yakalandı.
Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti suçundan 9 şahıs, nitelikli dolandırıcılık suçundan 1 şahıs ile fuhuşa teşvik, aracılık ve zorlama suçundan 1 şahıs olmak üzere toplam 11 şahıs gerçekleştirilen operasyonlarda yakalanarak, çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandı. Toplamda 97 şüpheli şahsa adli işlem yapıldığı aktarılırken, Çanakkale’nin huzur ve güvenliği için 7/24 çalışmaların süreceği aktarıldı.




