CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanlığı binasında gerçekleştirilen programa, Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, CHP Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun, Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Dehmen, CHP Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Nilgün Güngör ve partililer katıldı.
CHP Aile ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Mehtap İstek yaptığı açıklamada, engellilik konusunun yalnızca belirli haftalarda hatırlanmaması gerektiğini vurguladı.
İstek, engelli bireylerin ve ailelerinin ekonomik ve sosyal sorunlardan daha ağır etkilendiğine dikkat çekerek, erişilebilir yaşam alanlarının artırılması gerektiğini ifade etti.
Açıklamada, CHP Engelliler Komisyonu’nun yerel yönetimler ve ilgili kurumlarla koordineli çalışmalar yürüttüğü belirtilirken, kent genelinde engelsiz yaşam alanlarının oluşturulmasının önemine vurgu yapıldı.
“Engelsiz ve Erişilebilir Kentler İçin Çalışıyoruz”
Mehtap İstek konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Engelli bireylerimizin yaşadığı sorunların çözümü için toplumsal farkındalığın artırılması gerekiyor. Erişilebilir ve yaşanabilir kentler oluşturmak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ekonomik sıkıntılar ve sosyal sorunlar, engelli bireyleri ve ailelerini daha fazla etkiliyor. Bu nedenle çözüm odaklı sosyal politikaların hayata geçirilmesi büyük önem taşıyor.”
CHP’den “Engelliler Bakanlığı” Vurgusu
CHP’nin engelli politikalarına ilişkin değerlendirmelerde de bulunan İstek, partinin iktidarında engelli bireylere yönelik yeni düzenlemelerin hayata geçirileceğini belirtti.
Açıklamada, “CHP iktidarında Engelliler Bakanlığı kurulacak ve bu bakanlığın başında engelli bir birey görev alacak” mesajı verildi.





