Çanakkale’de sonbahar aylarında denizden çıkan taze balıklar, vatandaşların sofralarını süslemeye devam ediyor. 1 Eylül itibarıyla av yasağının sona ermesiyle birlikte balık tezgahlarında adeta bolluk yaşanırken, fiyatlardaki artış da dikkat çekiyor. Özellikle mevsiminde oldukça rağbet gören çinekop balığı, bu hafta itibariyle 700 TL’den tezgahlardaki yerini aldı.

Çanakkale’de hamsi kilosu 250, sardalye 250, mezgit 250, istavrit 350, çipura 500, tekir 750, levrek 750, lüfer bin 250 ve karides 500 liradan satışa sunuluyor.
Denizlerin soğumasıyla birlikte bazı türler daha bol çıkmaya başladı.
Vatandaşlar en çok hamsi ve sardalye ve ekonomik balıkları tercih ediyor. Ancak çinekop ve lüfer gibi sezon balıkları da, damak tadına düşkün olanlar tarafından rağbet görüyor.
Uzmanlar, omega-3 yönünden zengin balıkların özellikle kış aylarında bolca tüketilmesini öneriyor.





