Yaptığı isabetli hava durumu tahminleriyle tanınan meteoroloji gözlemcisi Muhammet Çiçek, 31 Aralık gecesi Çanakkale genelinde kar yağışı ihtimalinin güçlendiğini açıkladı. Çiçek’in değerlendirmeleri, yeni yıla beyaz örtü altında girme umudunu artırdı.

Meteorolojik verileri yakından takip eden Çiçek, özellikle üst seviye rüzgârların etkisiyle yağışların sınırda seyrettiğini belirterek, “Umutlandıran bir tablo var. Yağışlar üst seviye rüzgâr etkisiyle sınırda kalıyor. Umarım yeni yıla kar yağışı altında gireriz” ifadelerini kullandı. Radar takiplerinin sürdüğünü vurgulayan Çiçek, gelişmeleri anbean paylaşacağını da sözlerine ekledi.

En Şanslı İlçeler Açıklandı

Muhammet Çiçek’in paylaştığı son değerlendirmelere göre, Ezine, Gökçeada, Bozcaada ve Eceabat kar yağışı açısından en şanslı bölgeler arasında yer alıyor. İç kesimlerde ise Biga, Çan, Yenice ve Bayramiç ilçelerinde kar ihtimalinin oldukça yüksek olduğu belirtildi.

Anlık Sıcaklık Değerleri

Beşyol: 4°C, Gökçeada: 4°C, Eceabat: 1°C, Bozcaada: 2°C, Ezine: 1°C.

Çanakkale yılbaşı arifesinde yasa boğuldu
Çanakkale yılbaşı arifesinde yasa boğuldu
İçeriği Görüntüle

Bu sıcaklık değerleri, özellikle gece saatlerinde kar yağışı için uygun koşulların oluşabileceğine işaret ediyor.

Heyecan Dorukta

Yılbaşı gecesi yaklaşırken Çanakkale genelinde kar beklentisi vatandaşlar arasında büyük heyecan yarattı. Özellikle sahil ve iç kesimlerde yaşayanlar, yeni yıla kar manzarasıyla girmeyi umut ediyor. Meteoroloji gözlemcileri ve hava durumu meraklıları, 31 Aralık gecesi için radar ve güncel tahminleri yakından takip etmeye devam ediyor.

Uzmanlar, olası kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle vatandaşların tedbirli olmaları gerektiğini hatırlatırken, yılbaşı gecesi için Çanakkale’de gözler gökyüzüne çevrilmiş durumda.

Muhabir: Murat Yüksel