Hem lezzeti hem de pratik pişirme yöntemiyle öne çıkan sardalye ve mevsim balıkları yaz sofralarının en çok tercih edilenleri arasında olmayı sürdürüyor.
Sardalye Sofraların Vazgeçilmezi
Çanakkale kültüründe önemli bir yere sahip olan sardalye, özellikle ızgara ve buğulama olarak hazırlanıyor. Yaz aylarında düzenlenen etkinliklerde de sıkça tercih edilen sardalye, bölgenin gastronomi kimliğinin en önemli lezzetlerinden biri olarak dikkat çekiyor.
Kıyı Balıkçılığı Devam Ediyor
15 Nisan itibarıyla başlayan av yasağı nedeniyle büyük ölçekli balıkçı tekneleri denize açılamıyor. Ancak küçük ölçekli kıyı balıkçılarının avlanmaya devam etmesi sayesinde sardalye ve diğer yaz balıkları tezgâhlardaki yerini koruyor. Vatandaşlar, özellikle mangalda kolay pişen ve uygun fiyatlı balıklara yoğun ilgi gösteriyor.
Çanakkale Balık Hali'nde sargozun kilosu 450, sardalye 200, karagöz 250, yeşil istavrit 350, yerli jumbo karides 700, mezgit 650, zargana 400 ve iskorpit 350 liradan satılıyor.