Bozcaada'nın yüzyıllardır süregelen geleneklerinden biri olan Ayazma Panayırı, adada yaşayanlar ve farklı bölgelerden gelen ziyaretçilerin katılımıyla düzenlendi. Kültürel ve dini yönüyle büyük önem taşıyan organizasyon, bu yıl da birlik, beraberlik ve hoşgörü mesajlarının ön plana çıktığı anlamlı bir buluşmaya sahne oldu.
Rum Cemaati Aya Pareskevi'yi Andı
Ayazma Panayırı kapsamında, Rum Ortodoks cemaati tarafından Aya Pareskevi'yi Anma Günü dolayısıyla dini törenler düzenlendi. Etkinliklere katılan cemaat üyeleri, geleneklerini yaşatırken adanın çok kültürlü yapısına da dikkat çekti.
Bu özel gün dolayısıyla Metropolit Kyrillos Sykis de Bozcaada'ya gelerek programa katıldı ve gerçekleştirilen dini etkinliklerde yer aldı.
Başkan Yahya Göztepe de Programa Katıldı
Bozcaada Belediye Başkanı Yahya Göztepe de Ayazma Panayırı kapsamında düzenlenen programa katılarak etkinliklere eşlik etti. Adanın kültürel zenginliğini yansıtan organizasyonda, katılımcılar bir araya gelerek bu köklü geleneğin yaşatılmasına katkı sundu.
Bozcaada'nın Kültürel Mirası Yaşatılıyor
Çanakkale'nin önemli turizm destinasyonlarından biri olan Bozcaada, tarihi dokusu, doğal güzellikleri ve farklı kültürlerin yüzyıllardır bir arada yaşadığı yapısıyla dikkat çekiyor. Her yıl düzenlenen Ayazma Panayırı da adanın kültürel mirasının gelecek nesillere aktarılmasına katkı sağlayan en önemli etkinliklerden biri olarak öne çıkıyor.
Yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgi gösterdiği panayır, Bozcaada'nın kültürel çeşitliliğini ve hoşgörü geleneğini bir kez daha gözler önüne serdi.





