Çanakkale bölgesindeki faylarda son günlerde yaşanan hareketlilik dikkat çekiyor. Cumartesi günü Çanakkale Ayvacık açıkları, önceki ise Ege Denizi Saros Körfezinde Gelibolu açıklarındaki sarsıntıların ardından bugünün ilk saatlerinden itibaren Çanakkale çevresinde irili ufaklı yer hareketleri kaydedildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) verilerine göre; ilk olarak saat 02:07’de merkez üssü Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Büyükhusun köyünde 1,6 büyüklüğünde hareket oldu. Derinliği 3 kilometre olarak bildirildi. Aynı yerde sabah saat 06:32’de 2,1 ve saat 06:36’da 3,0 büyüklüğünde depremler kaydedildi. Büyükhüsun Köyündeki depremler bunlarla da bitmedi. Saat 08:18’de 2,0 büyüklüğünde saat 08:23’de 2,4 büyüklüğünde sarsıntılar olduğu da verilere yansıdı.
Saat 09:28’te ise bu kez Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine Behram Köyü merkez üssü olarak bildirilen 1,4’lük sarsıntı kaydedildi. Son olarak da saat 13:06’da Çanakkale’nin Ezine ilçesine bağlı Geyikli beldesinde 2,5 büyüklüğünde deprem olduğu Kandilli Rasathanesi verilerinde yer aldı.

Haber: Veysel Akın Salkın

Editör: Boğaz Gazetesi