Törenler, Cumhuriyet Meydanı'nda sabah saatlerinde başladı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan, Atatürk Anıtı'na çelenk bırakarak töreni başlattı. Ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törene; Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Vali Yardımcısı Hakkı Uzun, CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, Belediye Başkanı Muharrem Erkek, güvenlik birimleri, gaziler, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören kapsamında konuşma yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan, "Bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 105. yıl dönümünü kutluyoruz. Bu gün, milli mücadelenin başladığı, Türk milletinin birlik ve beraberlik içindeki kararlı duruşunun simgesidir. Gelecek nesillere geçmişimizi en doğru şekilde aktarmak, ülkemizin geleceğini güçlendirmenin temelidir" dedi.

Konuşmanın ardından, bayrak yürüyüşü gerçekleştirildi. Katılımcılar, Türk bayraklarıyla donattıkları ellerinde, coşkuyla 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 105. yıl dönümünü kutladılar. Kutlamalar, gün boyunca çeşitli etkinliklerle devam edecek.

ÇOMÜ ilk defa bu sene o bölüme dört farklı programda öğrenci alacak ÇOMÜ ilk defa bu sene o bölüme dört farklı programda öğrenci alacak


Editör: Boğaz Gazetesi