Türkiye kendi mayası ile yoğurt üretecek Türkiye kendi mayası ile yoğurt üretecek

Av sezonunun kalktığı günden beri tezgahlarda bollaşan ve düşük fiyatı ile  sofraların vazgeçilmezi olan palamutun fiyatı dibe vurdu. Kırmızı et ve kanatlı etlerde fiyatın her geçen gün artması nedeni ile vatandaşlar, et tercihini balıktan yana kullanıyor.

Tezgaha geldiğinden beri sofraların vazgeçilmezi olan palamut balığında, fiyatlar bu yılın en düşük seviyesini gördü.  İlk başlarda 200 TL’den alıcı bulan  Palamut, hafta başında 120 TL’ye kadar gerilemişti.  Hafta sonu beklenen soğuk ve yağışlı hava öncesine fiyatlar adeta dibi gördü. Sezonun başından beri bu günü bekleyen vatandaş bir buçuk kiloluk Palamutları artık  100 TL’den alacak.

Fiyatı 100 TL’ye kadar gerilemesi nedeni ile Balık halinde Palamut yoğunluğu da yaşanıyor. Sofralarının yanı sıra vatandaş, ucuzdan aldığı balıkları dondurarak tüketmek için de almaya başlayınca, balıkçılarda yoğunluk arttı.

Muhabir: Cuma Deren