17. Biga Gıda, Tarım ve Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı, Biga Ticaret ve Sanayi Odası'nın katkılarıyla görkemli bir törenle ziyaretçilere kapılarını açtı.

Biga Gıda, Tarım ve Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı, her yıl büyüyerek daha da görkemli bir hale geliyor. Bu yıl 17. kez düzenlenen fuara, tarım sektöründen birçok firma ve kurum katılım gösterdi. Güney Marmara'nın en büyük tarım fuarı olarak kabul edilen bu etkinlikte, 130'dan fazla firma, kurum ve kuruluş yer aldı.Fuarın açılış töreni, Çanakkale iş dünyası, siyasetçiler ve sivil toplum kuruluşlarının buluşma noktası haline geldi. Fuarda, iktidar ve muhalefet partilerinden siyasetçilerin olumlu görüşlerini paylaşmaları, Biga'nın bu tür etkinliklerde birleştirici bir rol oynadığını gösterdi. Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan, Biga için çalışmalara devam edileceğini belirterek ’’Göreve gelirken 'Biga için hayallerimiz var' demiştik. işte o hayalleri hep birlikte gerçeğe dönüştürmeyi başardık. Yeni yüz yıl için de ayağı yere basan projelerimiz var. Bu projelerimizi hayata geçirmek için de büyük bir gayretle çalışmaya devam edeceğiz’’ dedi.

Biga Gıda, Tarım ve Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı'nın açılışına Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Çanakkale Milletvekilleri Ayhan Gider, İsmet Güneşhan ve Özgür Ceylan, Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, Biga Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Demir, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan ve birçok siyasi temsilci katıldı. Ayrıca, iş dünyasının önde gelen isimleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de etkinliği ziyaret etti.

‘’Biga Fuarına Ev Sahipliği Yapmanın Haklı Gururunu Yaşıyoruz’’
Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan'ın yaptığı konuşmada, ''Güney Marmara'nın parlayan yıldızı, bölge ekonomisinin lokomotifi, birlik ve beraberliğin simgesi , doğal güzellikleri ile göz kamaştıran vatansever ve çalışkan insanları ile bilinen bigamızda açılışını yaptığımız Güney Marmara'nın en büyük fuarıdır. Bu yıl 17. Kez Biga Fuarına ev sahipliği yapmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Göreve geldiğimizden bu yana yaptığımız kurumsallaşma çalışmalarımızın başarıya ulaştığını görüyoruz. Fuarımızın bugünkü duruma gelmesinde emeği geçen komite başkanlarımıza, komite üyelerine, işbirliği içinde olduğumuz Ziraat Odamıza, Borsamıza, Belediyemize, Kaymakamlığımıza teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki bundan sonra çok daha başarılı işler gerçekleştireceğiz. Bu yıl bir gurur da iş dünyası adına şahsım ve Yönetim Kurulu olarak üstledik. Biga İş dünyasının yegane temsilcisi Biga Ticaret ve Sanayi Odamız 50 yaşında bu gurur hepimizin. 50 yıllık odamızın 50. yılında odamızda emeği geçenlere teşekkür ediyorum ve biz hep birlikte büyük bir aileyiz. Geçtiğimiz yıl Biga'mızın 100. yılına ulaşmanın mutluluğunu yaşadık. O yıl bir şeye dikkat çekmiştim. Elbette 100. yıla ulaşmak büyük bir gurur Ancak 100. yıla ulaşmamızın hepimize getirdiği bir görev vardır. İşte bu sorumluluk bilinci ile Bigamızın gelecek vizyonunu planlamak zorunda olduğumuzu ifade etmek istedim. Ticaret Üretim serbest bölgesi, Karabiga limanı, Karabiga yat limanı, Biga demiryolu, OSB Genişleme sahası, 3. Sanayi tarım ve sera OSB, Güzel Sanatlar Lisesi, yıkılan okulların yapılması, üyelerimizin tanıtımı, Biga Üniversitesi, iş garantili meslek lisesi gibi bir çok projemizin ortaya çıkış yılı olmalı. Biga'mız bir sanayi, tarım, hayvancılık, üniversite ve turizm kentidir. Biga'nın gelecek ikinci yüz yılı bu maddelerde yer almaktadır. 2. yüz yılı planlarken bize ışık tutan meslek komitelerimizn çalışmaları oldu. Komitelerimiz çalıştı, esnafımızı, halkımızı dinledi ve talepler değerlendirildi çözümler üretildi. Bugün bu noktaya gelmemizi sağlayacak en büyük çalışmayı ortaya koydular" dedi.

‘’Biga İçin Hayallerimiz Var’’
Biga’nın gelişimi için projelere devam edildiğini dile getiren Başkan Doğan "Göreve gelirken 'Biga için hayallerimiz var' demiştik. işte o hayalleri hep birlikte gerçeğe dönüştürmeyi başardık. Yeni yüz yıl için de ayağı yere basan projelerimiz var. Bu projelerimizi hayata geçirmek için de büyük bir gayretle çalışmaya devam edeceğiz. Biga olarak bunu başaracağız. Bizler İş dünyası olarak ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştıurmak için çok çalışıyoruz. Biliyoruz ki çok çalışmak tek başına yeterli değil. Oluşan dairenin etrafında birlik olmak zorundayız. Göreve gelirken arkadaşlarıma birlikte güçlüyüz ve Biga'yı birlikte büyteceğiz demiştim. Biga'da birlik ve beraberlik olmayı ne kadar önemsediğimizi herkes bilir. Bugün burada Biga İş dünyası olarak ev sahipliği yaptığımız fuarımızda hedefimize ulaştığımızı net bir şekilde görebiliyoruz. Bizi başarıya götüren de bu birlik ve beraberliktir" şeklinde konuştu.

“Eş Güdümle Destekleme Çalışmaları Da Yapacağız’’
Çanakkale’nin toprağı ile şanslı bir şehir olduğunu dile getiren Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, “Çanakkale çok şanslı bir şehir. Sadece havası, doğasıyla değil, şüheda fışkıran toprağıyla, deniziyle değil; aynı zamanda ülkeye örnek olan bir siyasi iklimin de ili olması itibariyledir. Farklı siyasi partilerden milletvekillerimizin çok değerli tespitleri oldu, kendilerine teşekkür ediyorum. 27’nci dönemde Tarım ve Orman Bakanlığımızın girişimleriyle, siyasi partilerin değerli milletvekillerinin de önerileri ile hangi toprakta, hangi ürünlerin yetiştirileceğine toprak karar verecek. Artık toprağın doğal mirasına geri dönmek zorundayız. Toprak artık ne diyorsa; onu ekeceğiz onu üreteceğiz. Hangi ürünün nerede nasıl ekileceği bir çalışma ile eş güdümle destekleme çalışmaları da yapacağız.”

‘’Biga İş Adamlarımızı Birleştirebilen Bir İlçedir’’
Biga’nın ürün deseninin zenginliğinden bahseden AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, “Biga’mız 1870 yılında belediye olmuş bir ilçemizdir. STK’larıyla, siyasileriyle, iş adamlarıyla topyekun hareket edebilen, bunun sonucunda da yaptığı törende iktidar, muhalefet belediye başkanlarının milletvekillerinin, diğer STK’larımızı ve iş adamlarımız birleştirebilen bir ilçedir. Biga kendi içine kapanık bir ilçe hiç olmadı, hiç olmayacaktır. Çanakkale bir vilayet ise; Biga bir eyalettir. Bu anlamda Bigalı olmaktan gurur duyuyorum. Biga’da bugün Türkiye’de yetiştirilen ürün deseninin yüzde 90’nında fazlası yetiştirilebiliyor. Bu ürünlerin tamamı da Türkiye ortalamasının çok daha yüksek oranlarda üretilebiliyor. Türkiye tarımını Biga tarımına orantılarsak; biz memleket olarak başarılıyız demektir. Sayın Bakanımızdan beklentimiz de şudur; milletimizin önündeki engelleri kaldırın, teşviklerimizi verin. CHP’li Milletvekilimizin hayırla bahsettiği gibi yapılanları çok önemsiyoruz. İnşallah bunlar artarak devam edecek ve gelecek fuarlarımızda çok daha güzel şeylerden bahsedeceğiz” diye konuştu.

Haber: Senem Erdem İnal

Editör: Boğaz Gazetesi