Göreve yeni başlayan Başkan Atılgan, Bayramiç için büyük hedefler belirlediğini ve bu hedeflere ulaşmak için kararlılıkla çalışacağını vurguladı. Atılgan, ilçenin sosyal hayatını canlandıracak ve halkın günlük yaşamına dokunacak projelere öncelik vereceğini ifade etti.

Tasarruf Tedbirleri ve Kaynak Yönetimi

Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan tasarruf tedbirlerine ilişkin genelgenin, yeni yatırımlar ve projeler için kaynak ayırmayı zorlaştırdığını belirten Atılgan, bu duruma rağmen belediye kaynaklarını en verimli şekilde kullanarak, tasarrufu elden bırakmadan önemli projeleri hayata geçireceklerini söyledi.

Sosyalleşmeyi Teşvik Eden Projeler

Atılgan, Bayramiç’te sosyalleşmeyi teşvik edecek tesisler kurmayı planladıklarını belirtti. Spor alanları, parklar, sosyal tesisler gibi projelerle halkın bir araya gelerek daha sosyal bir yaşam sürdürebileceği alanlar yaratmayı hedeflediklerini dile getirdi. Yeni dönemde temel belediyecilik hizmetlerine de yoğunlaşacaklarını söyleyen Başkan Atılgan, altyapı çalışmalarının hızlandırılacağını, yolların iyileştirileceğini ve temiz bir çevre için gerekli tüm adımların atılacağını belirtti. Atılgan, "Vatandaşlarımızın günlük yaşamını kolaylaştıracak hizmetler sunmak, bizim en büyük önceliğimiz olacak" dedi. Atılgan yeni dönemde Bayramiç’te sosyalleşmeyi sağlayacak tesisler yapacaklarını ifade ederek “Bayramiç’ te yeni dönemde temel belediyecilik hizmetlerine odaklanacağız. Bayramiç’ in söyle bir durumu var. Eşimin tabiri ile söylüyorum. Bayramiç’ ten dram çıkmaz. Bu tespitin anlamı şu. Mesela Bayramiç’te aç insan bulamazsınız. Bayramiç’ te aç insanımız var ise zaten bu yardıma muhtaç inşamınız doyurulur. İhtiyaçları giderilir. Ama Bayramiç’in sosyal yaşam ile ilgili eksikliklerimiz var. Özellikle önümüzdeki yaşanacağı tahmin edilen ekonomik sıkıntıların olduğu bir dönemde insanlarımız çocuklarını alıp Çanakkale’ ye gidip sosyal olarak rahatlama imkanını bulamayacaklar. Bu nedenle biz belediye olarak sosyal yaşamı zenginleştirecek bazı dokunuşlar gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Özellikle Bayramiç Halkımızın sosyalleşmesini sağlayacak olan tesisler yapmak istiyoruz. Bir yandan temel belediyecilik hizmet ve projelerimize odaklanmaya çalışırken bir yandan da sosyal hayatı geliştirecek projeler yapacağız.” dedi.

Yeni Bir İş Merkezi Planlanması

Bayramiç Belediye Başkanı Atılgan, ilçedeki iş yeri sorununu çözmek amacıyla, belediyeye ait otogar alanında yeni bir iş merkezi kurmayı planladıklarını belirtti. Atılgan konuşmasının devamında şunları söyledi.

“Bayramiç’ te iş yeri sorunu var. Bizim dere üstünde 25-30 dükkanlarımız vardı. Bu dükkanlar yıkıldı. Zaten daha önceki döneme baktığımızda düzgün bir çarşımızda yoktu. Bu anki otogar alanımızda biz belediye olarak bir işyeri planlaması yapıyoruz. Buradaki alanı ister ön satışla olsun, ister kat karşılığı olsun bu alanı halkımızın kullanımına sunmak istiyoruz.“

Geleceğe Yatırım

Çanakkale Lapseki'yi üzen ölüm Çanakkale Lapseki'yi üzen ölüm

Başkan Cem Atılgan, Bayramiç’in geleceğine yatırım yapmanın önemine dikkat çekerek, eğitimden sağlığa, kültürden sanata kadar her alanda projeler geliştireceklerini ve ilçenin her geçen gün daha yaşanabilir bir yer haline gelmesi için var güçleriyle çalışacaklarını belirtti. Atılgan yeni dönemde büyük binalar yapmayacaklarını, Bayramiç’ lilerin hayatlarına dokunacak olan projelere imza atacaklarını söyledi. Başkan yeni dönem projeleri ile ilgili yaptığı açıklamanın devamında “Adaylığım döneminde çok fazla proje açıklamadım. Çünkü önümüzdeki dönemin ekonomik sıkıntılar ile geçeceğini tahmin etmiştik. Aslında şu anki durum aynen kurtuluş savaşımızda olduğu gibi “Sadece Yağlı Kurşuna” para var durumundayız. Bizim Bayramiç’ te yağlı kurşunumuz biraz insanların sosyal yaşamına dokunmak ve temel belediyecilik hizmetlerini kesintisiz bir şekilde yürütmeye çalışmak. Bunun haricinde mesela bizim Bayramiç’e bir kültür sarayı yapma durumu olamayacak önümüzdeki dönemde. Zaten böyle bir vaatte açıklamamıştım. Önümüzdeki dönem büyük binalar yapmaya çalışmayacağız. Ancak çalışan ve küçük çocuğu olan kadınlarımız çalışmalarını sürdürebilmesi için tam zamanlı kreşler oluşturma ya çalışacağız. Yine bu projede sosyal projelerimizden biri zaten.” dedi.

‘’5 Yıllık Dönemde Altyapımızı Yenileyeceğiz’’

Bayramiç Belediye Başkanı Atılgan, ilçenin su ve altyapı sorunlarını çözmek için çeşitli planlar ve projeler geliştirdiklerini, bu sorunları belirlenen çözümlerle gidereceklerini belirtti. Atılgan, Bayramiç’in bir su sorunu var. Bayramiç’in su sıkıntısını aşmak için elimizdeki seçeneklerden birine karar vermek için bir kavşaktayız. Bayramiç’ te ki su sorununu çözmek için biz ya Bayramiç Barajımızdan geçmişte Bayramiç belediyesine verilen bir hakkı kullanarak ya arıtma tesisi kuracağız su alacağız, yada başka kuyular açarak yeraltı suları ile mevcut durumumuzu besleyeceğiz. Bu sorunu bu iki seçenekten birine karar ver4erek çözeceğiz. Birde tabi ki Bayramiç’in 40 yıllık yaşlı bir altyapımız var. Bu altyapımız artık eskidi. Bayramiç’ in altyapısını dönem dönem, sokak sokak değiştirmeye başlayacağız. Tabi bu ciddi maliyetli çalışmayı yıllara yayarak yapacağız. 1990’lı yılarda yapılan alt yapımız artık ekonomik ömürlerini tamamlamış durumdadır ve sık sık arıza yapmaktadır. Bayramiç’ in altyapı sorununu da 5 yıllık dönemde altyapımızı yenileyeceğiz’’ şeklinde konuştu.

Editör: Boğaz Gazetesi