Bu yıl 26-29 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen festival, Ayvacık Belediye Başkanlığı tarafından organize edildi ve ilk günden itibaren yoğun ilgi gördü. Panayır, Ayvacık Devlet Hastanesi karşısındaki geniş alanda kuruldu ve ilçeler ile köylerden gelen binlerce katılımcıyı ağırlamaya başladı. Festivalin ilk gününde alışveriş yapmak ve eğlenmek için gelen ziyaretçiler, panayırın sunduğu çeşitli etkinliklerle keyifli vakit geçirdi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Ayvacık Geleneksel Hayvan ve Emtia Panayırı, katılımcılara geniş bir ürün yelpazesi sundu.

Dikili’de orman yangını Dikili’de orman yangını

Eğlence Alanına Yoğun İlgi
Panayırda kurulan eğlence alanı da büyük ilgi gördü. Luna Park kurucusu Hayati Özlenir, "Bu sene de kurduğumuz eğlence alanımıza ilk günden yoğun ilgi var. Ayvacık'tan sonra Bayramiç'te halk ile buluşacağız. Her sene gerçekleştirdiğimiz panayırlarımıza Çanakkale'yi de eklemek en büyük arzumuz. Bize gösterilecek bir alanda daimi bir Luna Park eğlence alanı oluşturmak istiyoruz. Bu isteğimize karşılık gelirse, çocuklar ve aileler daha eğlenceli zaman geçirme fırsatı bulur," dedi.

Panayır, dört gün boyunca çeşitli etkinliklerle devam edecek. Alışveriş stantlarının yanı sıra, eğlence parkları, yiyecek-içecek stantları ve yerel el sanatları sergileri de ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. 

22777647 8D88 4C03 9828 63D2F0064308

27B84805 4C3B 494A 9281 49912Fcab4D5

Muhabir: Senem Erdem İnal