Sabah satlerinde Marmara Denizi Büyükçekmece açıklarında 3.8 büyüklüğünde deprem meydana gelmesinin ardından Ege Denizi’nde de art arda depremler oldu. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) ve Kandilli Rasathanesi’nin verilerine göre, 13 Mayıs 2025 Salı günü sabah saatlerinden itibaren Ege Denizi ve Marmara Denizi'nde depremler meydana geldi.
Günün erken saatlerinde, ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) verilerine göre, saat 06:51’de Ege Denizi’nde, Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Babakale açıklarında 1.9 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) verilerine göre, 13 Mayıs 2025 Salı günü Ege Denizi'nde kısa aralıklarla meydana gelen depremler bölgede sismik hareketliliğin sürdüğünü gösterdi. Sabah saatlerinde ilk olarak Marmara Denizi’nde, İstanbul’un Büyükçekmece açıklarında 3.8 büyüklüğünde bir deprem yaşanmasının ardından Ege Denizi’nde de peş peşe üç sarsıntı kaydedildi.
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi verilerine göre, saat 09:51’de 36.5460 enlem ve 25.7913 boylamında, 5.3 kilometre derinlikte 2.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yaklaşık bir buçuk saat sonra, saat 11:19’da 35.6255 enlem ve 27.1267 boylamında, 6.6 kilometre derinlikte bu kez 3.5 büyüklüğünde daha güçlü bir sarsıntı yaşandı. Son olarak saat 11:44’te 36.5763 enlem ve 25.7017 boylamında, 14.5 kilometre derinlikte 2.2 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi.