Türkiye’nin doğusundan batısına fay hatlarında son günlerde yaşanan deprem hareketliliği dikkat çekiyor. Ege Denizi ve Marmara Denizi açıklarında da zaman zaman sarsıntılar yaşanıyor. Bunlardan bazıları da bugün sabah erken saatlerde kaydedildi. Marmara Denizi’nde 11 dakikada 3 deprem oldu.

Feribot yolu hız sınırı değişti! Feribot yolu hız sınırı kaç oldu? Feribot yolu hız sınırı değişti! Feribot yolu hız sınırı kaç oldu?

Richter ölçeğinde genellikle 2.0 ve daha düşük büyüklükteki olan; genellikle yüzeyde hissedilmeyen, sismik ağlar veya hassas sismografik ekipmanlar tarafından algılanan mikro depremler bugün sabah saatlerinde Marmara Denizi’nde Gemlik Körfezi açıklarında kaydedildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) verilerine göre; ilk sarsıntı saat 08:27’de kaydedildi. Büyüklüğü 2,1 olan hareketin 7,1 kilometre derinlikte oluştuğu bildirildi. 10 dakika sonra saatler 08:37’yi gösterdiğinde ise 2,9 kilometre derinlikte 1,5 büyüklüğünde sarsıntı algılandı. Saat 08:38’de de 1,9 kilometre derinlikte 1,8 büyüklükte deprem oluştu.

Üç deprem 11 dakika içinde kaydedilirken, yüzeye yakınlıkları da dikkat çekti. Hissedilmeyen bu mikro depremler herhangi bir tedirginlik veya endişeye yol açmadı.

Muhabir: Veysel Akın Salkın