Halk kültürü ürünleri toplumu bir arada tutan unsurlardır.

Halk kültürü ürünleri toplumu bir arada tutan unsurlardır. Kentlerin tanıtımına katkıda bulunmak ve gelecek kuşaklara aktarmak ise sanat severler ve yerel yönetimlerce katkıda bulunulacak hususlardandır.
 
Çanakkale’de düzenlenecek bir mekanın, Halk kültürü ürünleri ve etnografik malzemelerin sergileneceği bir HALK KÜLTÜRÜ EVİNE  dönüştürmek, kısa zamanda böyle kültürel bir yapının halkımızın hizmetine sunulması, kültürel çalışmalar yapan, sivil toplum kuruluşlarımızın da desteği ile  bu talebimizin yerine getirilebilmesi,  en büyük dileğimizdir.
 
Bu anlamda ÇAFAD olarak .Anadolu halk kültürünün ve bu kültürü yaratan insanlarımızın, kimlik ve karakterlerini belirleyen tüm değerler için verdiğimiz emekler, gayretler, halk Bilimine sağladığımız destekler ve katkılar asla unutulmayacaktır.
 
“..Şehir kültürünün oluşumunda Halk Kültürünün önemi..”
 
Ülkemiz, hızlı bir kültürel değişim ve gelişim süreci yaşamaktadır. Tarım toplumundan sanayi toplumuna geçen toplumumuz, bu gün artık bilgi ve iletişim toplumuna geçiş aşamasındadır. Sanayi ve tarımın gelişmesi, ulaşım ve teknolojinin getirdiği yenilikler, iletişim, şehirlerde halk kültürünü etkilemektedir.
 
Türkiye’de kültürel değişim gereği şehirlerde yaşama biçiminin değişmesi, pek çok eski gelenek ve görenekleri de değişime uğratmaktadır. Yakın bir gelecekte  yörelerimizde geleneksel nitelikleriyle üretilmekte olan halk kültürü ürünlerini, bunlara bağlı inanç, davranış ve değer yargılarını, değişmesi nedeniyle bulamayacağız.
 
Bir an evvel Çanakkale Halk kültürü ürünlerini gelecek kuşaklara aktarmada araçlardan biri olan "..Çanakkale Halk kültürü ürünleri halk kültür evini ve..", Çanakkale yazın hayatına gönül veren yazarlara-Şairlere "..Çanakkale Yazı Yazar kültür evini.." kurarak ahde vefa görevimizi yerine getirelim.