Yüzünüzü zayıf gösteren makyaj tekniklerine bir göz atmanızı öneririm...

Makyaj bayanlara kendini iyi hissettiren, aynı zamanda da ciltteki kusurları kapatan bir düzenlemedir. Eğer yüz hatlarınız istediğiniz gibi değil ise bir kaç teknikle geçici bir süre de olsa çözüm bulmanız mümkün. Yüz tipinizi ve makyaj yöntemlerini bilirseniz ve usta bir şekilde uygularsanız aynada kendinizi daha hoşnut hissedecek ve yüzünüzü gülümsetecek sonuçlar almanız mümkündür. 
Eğer yüzünüz topluysa, kemik yapınız ise belirgin olmaz. Kemik yapıları belirgin olmayan ciltlerde ışık-gölge geçitleri, girinti ve çıkıntılar da belirsiz olur. Makyaj da yze ifadeyi veren en önemli şey ise girin ve çıkıntıların öne çıkarılmasıdır. Elmacık, kaş, alın, alt çene kemiklerinin belirgin, diğer kısımların da daha girintili olması yüze daha fazla ince kemikli ve zarif bir görüntü vermektedir. Toplu yüze sahip olan kişilerde ilk şey belirgin olmayan elmacık kemiklerini aydınlık ve koyu hatlar ile vurgulamaktadır.
Allık fırçanızı ise içerden, şakaklara doğru kullanmalı ve elmacık kemiğinizin alt bölümünü koyu bir fondöten ile kapatmalısınız. Fakat göz altı aydınlatıcınızın, çok beyaz ve parlak tonlarda olmamalıdır. Daha doğal bir görünümünüz içinse bu işlemi ten renginizden 1 ton kadar açık bir şekilde pudra ile sağlayın.
Terracota allıklar, parlak pigmentli kremsi yapılarıyla şakakları daha belli eder ve cildi daha ince göstermektedir. Dolayısı ile koyu pembe, mat allıklar ve kırmızımsa, hele de yanlış sürüldüğü zaman toplu bir yüzü daha da kilolu göstermektedir. Toplu olan yüz de terracota allıkları tercih etmeniz gerekir.
Kaşları ince aldırmak yerine doğal kalınlığında aldırmalısınız. Çok inceyse kaş kalemiyle de boyayabilirsiniz.
Saçlarınızın üstünü kabartıp kullanmayı deneyin. Yüzünüzü daha uzun ve dolayısı ile de daha ince gösterecektir.
Yüzünüzün etrafındaki saçlarınızı açık değil koyu renkler de balyajlar attırın.
Kedi gözü makyajını da tercih etmeniz daha ince göstermeye yarayacaktır.
Yüzü ince gösteren makyaj düşünüldüğü zaman akla ilk önce salık bırakılan, katlı saçlardır. Hafif kat verilen ve salınmış saçlarınızla da geniş yüz hatlarınızı saklayabilirsiniz.