Yüz güzelliği isteyen her bayanın uygulaması gereken bu öneriler dışında cildiniz için Suna Dumankaya’dan aldığımız tüyoları sizlere anlatacağız.


Verdiği doğal kür tarifleriyle evde en kolay ve en ekonomik bakım önerileriyle güzellik sırları alanında uzman olan Suna Dumankaya bakalım bizlere hangi bilgileri vermiş. Bildiğiniz gibi insan cildi tek tip değildir. Yani yağlı, cilt, normal cilt, kuru cilt, hassas cilt gibi birçok cilt çeşidi vardır. Bu nedenle yüz güzelliği için yapacağınız bakım kürleri de cilt türüne göre değişiklik göstermektedir. Dumankaya’nın her cilde verdiği cilt bakım kürleri şu şekildedir:
 
Yağlı Cilde Sahip Olanlar İçin: Yağlı cilde sahip olan kişiler ciltlerinde oluşabilecek sarkmayı engellemek ve gözeneklerin sıkılaşmasını sağlamak için maden suyunu kullanmalılar. 1 şişe maden suyu içerisine yarım limonu sıkın ve buz kaplarına dökerek buzlukta dondurun. Sonrasında yüz güzelliği için kalıp halinde çıkarıp bir tanesini yüzünüzde gezdirin. Bu uygulamayı cildinize yaptığınız tonik uygulamasından sonra cildinizi sıkılaştırmak için kullanabilirsiniz.
 
Kuru Cilde Sahip Olanlar: Cildi nemlendirmek, temizlemek ve bakım yapmak için aynı şekilde buz kalıplarına süt dökün ve buzlukta dondurun. Parça halinde her gün 1 tane süt buzunu cildinizde gezdirin.
 
Yıpranmış ve Yaşlanmış Ciltler İçin: Yaşlanmış cilde sahip olanlar yüz güzelliği için 1 tane yumurtanın sarısını, 1 yemek kaşığı öğütülmüş badem ununu, 2 çay kaşığı badem yağını ve 20 damla limon suyunu bir kap içerisinde iyice karıştırın. Oluşan karışımı cildinize maske halinde sürün ve 20 dakika boyunca bekletin.20 dakika sonra ılık suyla temizleyin.
 
Karma Cilde Sahip Olanlar İçin: 1 yemek kaşığı susam yağı, 1 yemek kaşığı havuç suyu ve 2 çay kaşığı polen tozunu iyice karıştırın. Karışımı maske halinde cildinize sürün ve 20 dakika sonra ılık suyla iyice yıkayın.
 
Hassas Cilde Sahip Olanlar İçin: Cildi hassas olanlar ama yüz güzelliği için bakım yapmak isteyenler 1’er çay kaşığı bal, gliserin ve yulaf ununu iyice karıştırın. Cildinize sürün ve 20 dakika sonra yıkayın.
 
Suna Dumankaya’dan aldığımız bilgiler doğrultusunda her cilt tipine göre yapabileceğiniz yüz güzelliği kürlerini verdik. Cilt bakımı konusunda daha detaylı bilgi için bu yazımızı da okumanız faydalı olacaktır: Cilt Türlerine Göre Cilt Bakımı
 
Bunların dışında eğer makyaj yapan biriyseniz cildinizi makyaja hazırlamak, cildinizi toparlamak için şu maskeyi uygulayabilirsiniz.
 
Makyaj Öncesi Kür:  1’er yemek kaşığı süt, portakal suyu, soya ununu iyice karıştırın ve karışımı cildinize maske halinde sürün. 20 dakika boyunca bekleyin ve sonrasında ılık su ardından soğuk suyla yıkayın, cildiniz artık makyaj yapımına hazırdır.