Konaklama olanaklarının iyileştirilmesi ve tanıtımı yapılmalıdır,

Konaklama olanaklarının iyileştirilmesi ve tanıtımı yapılmalıdır, Çanakkale İl Merkezi ile Gelibolu, Gökçeada ve Bozcaada arasındaki ulaşım, İstanbul-Çanakkale hava ve kara ulaşımları gözden geçirilmelidir.
Truva harabelerinin bir açık hava müzesi haline getirilmeli, Yurtdışında bulunan Truva hazinelerinin kopyalarının yapılarak şehir içinde bir müze açılmalı, Çanakkale savaşı konusunda müzecilik çalışmalarının ve Çanakkale şehitliklerinin düzenlenmesi gerçekleştirilmelidir.
Şehir tarihinin turistlere tanıtılması için en az dört dilde (Türkçe, İngilizce, Fransızca, Almanca) bilişim istasyonları, Marka çalışmalarının tanıtılacağı bir bill board sistemi kurulmalıdır.
Truva hakkında yazılmış eserlerin bibliyografyasının hazırlanmalı, Truva hakkında yazılmış eserlerden en tanınmışlarının Türkçe’ye çevrilerek bastırılması ile Türkçe yazılmış eserlerin varsa İngilizceye çevrilerek bastırılması gerçekleştirilmesi sağlanmalıdır.
Çanakkale savaşları konusunda yazılmış şiirlerin toplandığı bir antolojinin bastırılmalı, Çanakkale savaşı konusunda bestelenmiş türkü ve şarkıların bir CD’de toplanarak sunulması sağlanmalıdır.
Çanakkale savaşı konusunda bir belgesel filim yaptırılması ile Çanakkale şehrini ve ilini tüm yönleriyle tanıtacak, yüksek kalitede bir tanıtım kitabı (Türkçe, İngilizce, Fransızca ve Almanca olarak dört dilde) bastırılmalıdır.
Çanakkale hakkında bir kamu spotu hazırlanmalı ve yayınlanmalıdır.
troya2023.org isimli bir site kurularak ve bu sitede bugüne Çanakkale ile ilgili yazılmış hikayelerin ve çekilmiş görüntülerin sitede dijital kopya olarak barındırılmalıdır.
ANZAC kuruluşlar ile bağlantı kurularak, troya2023.org un içine Çanakkale ile ilgili farklı milletlerinde hikayelerinin ve görüntülerinin yüklenmesi gerçekleştirilmelidir.
Çanakkale kutlamaları için özel bir  marş oluşturulmalı ve marşın belirlenmesi için bir yarışma açılmalıdır
Kutlama için özel ve sürekli  yayın yapacak bir İnternet TV’si oluşturmalıdır.
 
(Devamı gelecek yazımızda)