Bir arkadaşımdan sık sık övgüsünü duyuyordum ve ben de edinerek, okumaya başladım

Bir arkadaşımdan sık sık övgüsünü duyuyordum ve ben de edinerek, okumaya başladım. Berrak Yurdakul, son zamanların popüler isimlerinden biri, eserleri de bir o kadar güzel. Kitapların döndüğü çerçevenin popülerliğinden de bahsetmeden geçemeyiz. Özellikle küresel salgının, dünya genelinde insanlara bir içe döndürme hevesi içerisinde olduğunu inkar edemeyiz. Modern hayatın getirdiği o karmaşa ve anksiyetenin artık farkında olan insanlar, kendilerini daha iyi hissetmek için neler yapılabileceğini araştırmaya başladılar. Uzmanlari eserler verdi. Berrak Yurdakul'da 2010 yılında çıkardığı ve ilk kitabı olan Konuşmayan Tavuskuşu Camio ile, mindfulness'i fantastik bir dille ve daha anlaşılır şekilde bizlere anlatmaya başladı. 'Ev Yapımı Bir Paraşüt', yazarın kitapları arasında ilk olarak okunmasını önerdiği eseri, benim de ilk olarak edindiğim oldu. Şimdilik, okumaya devam ediyorum. Yazarın dilini ve konuyu ele alış tarzını takdir ediyorum. Oldukça anlaşılır ve empati kurulabilir olmuş. Mindfulness, felsefe olarak çok basit bir şeyi anlatsa da, uygulanabilirliği açısından oldukça zor. 

Kitabın tanıtım bülteni şu şekilde:
"-Yapamıyorum
-Değişemiyorum
-Zihnimi Susturamıyorum

En az iki maddeye tik atıyorsanız bu kitabı dinleyin ve yedi günlük yolculuğunuza hazırlanın. Belki de hayatınızın en anlamlı yedi gününü yaşayacaksınız.

Bilge Mama Nono, Ev Yapımı Bir Paraşüt'te tıpkı size benzeyen birinin elinden tutuyor ve ona sizin de çok şaşıracağınız şeyler anlatıyor.

Zihniniz sizi yönetiyor ve bunun farkında bile değilsiniz. Aslında düşündüklerinizi düşünmüyor, inandıklarınıza inanmıyorsunuz. Yalnızca çokbilmiş bir gevezenin esirisiniz. Korkularınız, kaygılarınız, yetersizlik ve tatminsizlik hissinizin sebebi bu. Nasıl olduğunu öğrenmek ister misiniz? Mama Nono'nun yedi dersiyle, zihninizin yıkıcı hakimiyetinden kurtulabilirsiniz."