Dünyanın en ıssız adası olarak geçen Bouvet Adası, Güney Afrika ile Antartika arasındadır.

Dünyanın en ıssız adası olarak geçen Bouvet Adası, Güney Afrika ile Antartika arasındadır. Issız, donmuş bir ada olan Bouvet Adası, dünyadaki en uzak adadır ve bu nedenle dünyadaki en uzak kara kütlesidir.

En yakın insanlardan 1,404 mil uzakta bulunan Bouvet, yaşamsız değildir ancak bitki örtüsü liken ve yosunlarla sınırlı kalmıştır ve canlılar; foklar, deniz kuşları ve penguenlerdir.

Norveç'e bağlı olan bu adayı çevreleyen yüksek buzul kayalıkları olduğu için bir insanın ulaşabilmesi çok zor bir durumdadır.

Ada, 1 Ocak 1739’da Jean-Baptiste Charles Bouvet de Lozier tarafından keşfedildi. Okyanustaki konumunu saptadı ve 1808 yılına kadar ada, insan gözleriyle görülmedi. Adayı gözleriyle ilk gören kişi James Lindsay oldu. Lindsay farklı bir ada olduğunu düşündü ve adını verdi: Lindsay Adası. 1825 yılında, balina Kaptan Norris bir kez daha buldu, isim olarak da Liverpool Adasını seçti ve İngiliz Taç’ı istedi.

1 Aralık 1927’de Norveç indi, bir ay boyunca adada kaldı ve buzlu kayayı kendileri için talep etti. İlk keşfinden sonra adını Bouvetøya olarak değiştirdiler. O zamandan beri, ada Norveç kontrolünde kaldı ve ara sıra balina göçünü izlemek için bilimsel partiler tarafından kullanılıyor.

1971 yılında, Bouvet Adası ve bitişik karasuları bir doğa rezervi olarak belirlenmiştir. Adanın kendi internet etki alanı “.bv” bile var; ancak Norveç hükümeti, etki alanının kullanılmaya devam edeceğine karar verdiğinden, henüz internette hiçbir .bv sitesi bulunmuyor. Yani dünyada kimsenin yaşamadığı bir adaya ait olan ve kimsenin kullanmadığı bir uzantı adresi var :)