Lapseki Kaymakamlığı, tarihi 100. yılını kutlamak amacıyla düzenlediği kamu kurumları arası voleybol turnuvasının startını verdi. 12 takımın yer aldığı turnuva, renkli ve rekabet dolu karşılaşmalarla başladı.
 
Lapseki ilçesinin tarihi bir etkinlik olarak kabul edilen Kamu Kurumları Arası 100. Yıl Voleybol Turnuvası, Lapseki Dalyan mahallesindeki İsmail Baykut İlkokulu kapalı spor salonunda düzenleniyor. Lapseki Kaymakamı Emre Öztürk, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Emrah Toprak, Lapseki Emniyet Müdür Vekili Komiser Salih Aydemir, İlçe Jandarma Komutanı Berat Demirtuğ birlikte maçları izleyerek sporculara destek verdi.

Lapseki'de Spor Rüzgarı Esiyor
Turnuva, 12 takımın iki grupta mücadele edeceği bir formatla organize ediliyor. Haftanın beş günü gerçekleştirilecek maçlar, günde iki karşılaşma şeklinde oynanacak ve toplamda takımlar 38 maç yapacak. Turnuva, 28 Ekim'deki final karşılaşmasıyla sona erecek. Açılış maçı, geçen yılın şampiyonu olan Çardak Belediyesi ile Plevne Ortaokulu arasında gerçekleşti. İki seti de alan Plevne Ortaokulu, sahadan 2-0 galip ayrıldı. Günün ikinci maçında ise Lapseki Sahil Güvenlik Komutanlığı ile Lapseki Meslek Yüksekokulu karşı karşıya geldi. Her iki seti de üstün oynayan ve setleri 25-12 ve 25-15 alan Lapseki Meslek Yüksekokulu, sahadan 2-0 galip ayrıldı.
 
Haber: Şahver Banu Çağlak