Yukarıköy Cami Yaşatma ve Yaptırma Derneği'nin öncülüğünde, köy muhtarlığı, Çanakkale Valiliği, Ayvacık Kaymakamlığı ve Çanakkale İl Özel İdaresi'nin destekleriyle başlatılan cami inşaatı, köylülerin uzun süren bekleyişine son veriyor.

Dernek, Çanakkale Valiliği, Ayvacık Kaymakamlığı, ve Çanakkale İl Özel İdaresi'nin yanı sıra hayırsever vatandaşların desteğiyle cami inşaatını başlatarak Yukarıköy'e yeni bir umut ışığı getiriyor.

Köy muhtarı Ergün Polat, cami inşaatının başlamasıyla ilgili olarak, "Camimizin yapımına Allah'ın izniyle başladık. Temelimizi attık. Uzun uğraşlar sonunda camimizi inşallah köyümüze kavuşturacağız. Bu süreçte bize destek veren devletimize, kurumlarımıza ve hayırsever vatandaşlarımıza çok teşekkür ederiz" dedi. Polat, köy halkının bir araya gelerek bu projeyi hayata geçirmesinin gurur verici olduğunu ifade etti.

Cami inşaatının, deprem sonrası köydeki eksiklikleri tamamlama ve tarihi dokuyu koruma amacı taşıdığı belirtilirken, proje kapsamında hayırseverlerin katkılarıyla köy camisi, Yukarıköy'ün gelecek nesillerine önemli bir miras olarak bırakılacak.

Haber: Veysel Akın Salkın