Hayvan sevgisi ve koruma bilinciyle dolu olan Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Dünya Hayvanları Koruma Günü'nü anlamlı bir etkinlikle kutladı.

Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Başkan Yardımcısı Aynur Bozkurt, AK Parti Lapseki İlçe Başkanı Hasan Engin, Kadın Kolları Başkanı Aynur Okutucu, Gençlik Kolları Başkanı Birol Günal ve Yönetim Kurulu Üyeleri, öğrencilerle birlikte Lapseki Belediyemiz Hayvan Bakımevi ve Barınağı'nı ziyaret ettiler. Ziyaret sırasında Başkan Eyüp Yılmaz, hayvan bakımevi ve barınağının mevcut durumu hakkında bilgi aldı. Barınakta bulunan hayvanlara yönelik sağlık kontrolleri ve bakım hizmetleri hakkında bilgi verildi. Aynı zamanda, barınakta gönüllü olarak çalışan öğrencilerle sohbet eden Başkan Yılmaz, hayvanların korunması ve sahiplenilmesi gerekliliği üzerinde durarak "Yaşamak bizlerin olduğu kadar, onların da hakkı" dedi.






Dünya Hayvanları Koruma Günü vesilesiyle yapılan bu ziyaret, Lapseki'deki hayvanların daha iyi bir yaşam standartına kavuşmaları için atılan önemli bir adım olarak kayda geçti. Lapseki Belediyesi, hayvanların refahını artırmak ve koruma çabalarını sürdürmek konusundaki kararlılığını bir kez daha gösterdi.






Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz yaptığı açıklamada; ‘’Bugün 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü kapsamında Lapseki Belediyemizin yapmış olduğu Hayvan Barınağı’nda canlarımız ile bir araya geldik. Bugün özel bir gün. Hayvanların korunması ile ilgili 1931 yılında verilen karar doğrultusunda her yıl 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü olarak kutlanmaktadır. Lapseki Belediyesi olarak Sokak Hayvanlarımız için yeni bir projemiz daha mevcut. Şuan buradaki barınağımızın kapasitesini doldurduk. Sokak hayvanlarımızın doğal ortamda yaşamasını sağlamak amacıyla 32 dönüme sahip ormanlık alandan yer tahsisi yapmış bulunmaktayız. Yeni projeye başlanmasıyla birlikte sokak hayvanlarımız doğal yaşam alanında hayatlarını daha rahat sürdürebileceklerdir. Katılımlarınızdan dolayı başta öğrencilerimiz olmak üzere tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum." Şeklinde konuştu.











 
Haber: Şahver Banu Çağlak