Cennet Hurması; bir diğer bilinen adıyla Trabzon hurması birçok kişinin tadını dahi bilmediği, bilenlerin ise bayılarak yediği oldukça lezzetli bir meyvedir.

 Cennet Hurması; bir diğer bilinen adıyla Trabzon hurması birçok kişinin tadını dahi bilmediği, bilenlerin ise bayılarak yediği oldukça lezzetli bir meyvedir. Tatlı/kekremsi hoş bir tada sahip olan bu kırmızı ve turuncu karışımı bir meyvedir. Bu hurmanın, olgunu da kurusu da yenir. Şimdi tam zamanı. Ben de az önce birer metrelik birkaç ipe dizdim. Size de anlatayım.
 
Cennet hurması önce ağaçlarından toplanır, sonra yenme yumuşaklığına ulaşmak için olgunlaşmaya bırakılır. Ayrıyeten ham halde, soyuyoruz ki iplere dizelim. Dizdikten sonra, güneş görmeyen bir balkona asarız.  Kuruduktan sonra toplar ve diğer kuru meyveler gibi yeriz. Ama kuruması bir ayı buluyor.
Tüm bu beklemeye neden değer diye soracak olursanız, mükemmel bir lezzeti var. Ayrıca cennet hurması, bağışıklık sistemini güçlendirir. Göz sağlığını korur. Sindirim sisteminin dostu. Kalp hastalıklarından korur. Anti-kanser özellik gösterir. Diyabete engel. Cildi iyileştirir.
 
Cennet hurması, aslen Çin ve Japonya'da yetişir. Ancak Türkiye’de de yetiştiriyor ve yemeyi de seviyoruz. Yoğun olarak Karadeniz'de yetişen cennet hurması, Karadeniz'in yanı sıra Adana ve Hatay'da da yetiştiriliyor. Cennet hurması oldukça leziz ve faydalı bir meyve olsa da ülkemizde bu meyvenin tadını dahi bilmeyen birçok kişi var. Ben onların da acilen denemesini öneriyorum. İçeriğinde A, C, B1, B2 ve B3 vitaminleri, karbonhidrat, fosfor, protein, kalsiyum, demir, sodyum, selüloz, potasyum ve magnezyum barındırıyor. Yukarıda da belirttiğim gibi; uzmanlar bu meyvenin kalp hastalıkları, kanser gibi ciddi hastalıklara karşı koruyucu etki gösterdiğini söylüyor.