Son zamanlarda çok hızlı bir doğala yönelim var...

Son zamanlarda çok hızlı bir doğala yönelim var...Organik tüketimler, doğaya dönmeler, sağlıklı beslenme gibi seçenekler artık günümüz insanların da çok fazla var. 
Hal böyleyken bir de doğal deodarant yapımı gözüme ilişti ve çok merak ettim. En yakın zamanda ben de kendime yapmaya çalışacağım. İşte internette öğrendiğim tarif. Meraklısına....

İlk tarif için tek ihtiyacınız olan 1 bardak içme suyu, 1 yemek kaşığı karbonat ve 5 damla esans yağı. Sevdiğiniz kokuya göre istediğiniz yağı seçebilirsiniz. Karbonatı suda iyice erittikten sonra yağınızı ekleyin. Uzun saatler etkisi olmadığı için basit bir sprey şişe sayesinde yanınızda taşıyabilir, ihtiyaç halinde gün içinde kullanabilirsiniz. Her kullanımdan önce çalkalamayı unutmayın. İkinci tarif için mucizevi aloe verayı kullanıyoruz. Yarım su bardağı aloe vera jeline 2 çorba kaşığı hindistan cevizi yağı ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra koltuk altlarınıza günde iki kez sürmeniz yeterli olur. Başka bir tarif için pek çok faydasını bildiğimiz elma sirkesini kullanalım. Her biri 1/4 fincan olacak şekilde elma sirkesi, limon suyu ve içme suyunu karıştırıp bir sprey şişesine boşaltın.  Her kullanımdan önce şişeyi çalkalayın. Koltuk altlarınız kuruduktan sonra giyinin.

Kaynak: https://www.elele.com.tr/guzellik/parfum/dogal-deodorant-nasil-yapilir