.

Alışverişe neşeli bir biçimde başlayın. Bütün ev işleri önemli olabilir ama özellikle alışveriş daha önemli sayılmaktadır.

Ancak bütün ciddi işlerde olduğu gibi bu durumda da, alış verişe çıkmadan önce, mümkünse biraz düşünerek satın almak istediğiniz maddelerle ilgili bir liste yapın.
Bu listeyi hazırlarken fabrikasyon maddelerden; yani hazır yemek, tatlı, salam ve genellikle kimyevi maddeler içeren yiyeceklerden kaçının. İradeniz kuvvetliyse, sizin ya da eşinizin büyük bir iştahla yediği yiyeceklerden de kaçınmanız gerekmektedir. Mümkün olduğu kadar alış verişlerinizi erken saatlerde yapmaya çalışın..

Neden biliyor musunuz?
Çünkü kahvaltınızı o saatlerde yaptığınız için aç olmayıp tatlı ya da meze çeşitleri gibi şeyleri satın almak arzusuna kapılmayacaksınız. Eğer alışverişe saat 11.00’de çıkarsanız, o zaman kahvaltınızı hazmettiğinizden mideniz kazınmaya başlayacaktır. Bu kritik saatlerde ufak pastalar ve çeşitli hamur işlerine karşı arzulu olabilirsiniz. En iyisi bu tür yiyeceklerden kaçınmanızdır.

Her şeyden önce neşe sizin dinamik olmanıza yardımcı olmakta, vücudunuzu dik tutarak hafif adımlarla yürümenizi sağlamaktadır. Neşe aynı zamanda enerjinizi de harekete geçirmektedir. Enerjinin de yağları erittiği bilinen bir konudur. Birçok kadın alışverişe neşesiz, sinirli ve yorgun olarak çıkar. Alışverişe böyle çıkan hanımlar birçok kez ne alacaklarına karar vermeden, rafların önünde boşuna gezinip dururlar..

Ve genellikle fazla zamanları olmadığı için mesela jambon ya da dondurulmuş yemekler gibi hazırlanması kolay olan şeyleri seçmektedirler. Alış verişe çıktığınız zamanlar önemli bir iş yaptığınıza kendi kendinizi inandırın. Bu işin keyifli bir tarafı da olduğunu düşünün. Alış verişe çıkmak angarya kabul edilmemelidir. Özellikle mahallenizdeki satıcılar meyve ve sebze sandıklarını dükkanların önünde sergiliyorlarsa..
Ya da alış verişe çıkacağınız gün mahallenizde pazar varsa, o zaman tam bir şenlik var demektir.