.

Özellikle kadınlar, saçlarının her daim bakımlı ve güzel olmasını ister. Kadınlar, saçlarının sağlıklı ve bakımlı olmasına çok özen gösterir. Fakat zaman içinde saçlarımız yıpranabilir ve matlaşabilir. Ne tür yanlışlar saçlarımızı yıpratıyor ve kırıyor, ne tür doğrular saçlarımızın her zaman muhteşem ve sağlıklı olmasını sağlıyor...

Saçlarımızı az hasara uğratmak ve parlak bir görünüm elde etmek için farklı şampuanları arar dururuz. Çoğu kez özel kokusaçan şampuanları ayrıca kullanırız.
Oysa, saç tasarımcıları bu uğraşın saçları daha güzel göstermek yerine hasara uğrattığını söylüyor. Saçları nemlendirici özelliğiolan veya renk koruyucu özelliği olan bir şampuanla yıkamak yeterli.

Saçlarımızın nasıl kırılgan olduğunu biliyoruz. İhtiyacınız olan nemli saçlarını daha çok da saç uçlarınızı masaj yaparak beslemek.Haftada bir ya da iki keze duştan sonra nemli saçlarınıza saç doğal içerikli saç kremi uygulayabilrisiniz.Duş öncesi saç diplerinize zeytinyağı sürüp bekletmeniz saçlarınızı besler ve canlandırır. Saç kurutma makinelerininin ısısını düşürün. Saçlarınızı kuruturken makineye çok yakın tutmayın. Saç düzleştiricileri ve ütüyle saçlarınızı ezmeyin. Alkollü ürünlerden kaçının. Saçlarınızı kurutur ve sağlıksız görünmesine neden olur. Yüksek topuzlar, atkuyrukları, örgüler kısacası saçınızı sıkacak ve zedeleyecek saç modellerini bırakın. Saçlarınızı serbest bırakın, biraz doğal dalga efekti vererek kullanın. Alkol içerikli saç spreylerinden kaçının. Hacim veren şampuanlarla saçınızı basık ve sağlıksız görünümünden kurtarabilirsiniz.