Avustralya'da çıkan yangınlar, bizlere bazı şeyleri gösterdi.

Avustralya'da çıkan yangınlar, bizlere bazı şeyleri gösterdi. Ne kadar dikkatli olunması gerektiğini. Yangınların ortaya çıkmasının belli sebepleri var ve biz bunları gözardı ettiğimiz sürece dünyada daha çok böyle haberler duyacağız. Bu yüzden orman yangınlarının bizden taraf çıkan nedenlerine dikkat etmeliyiz. 
Orman yangınları doğal nedenlerin yanı sıra insanlardan kaynaklı nedenlerle de başlayabilir. Yangın kontrolsüz alev, sigara veya elektrik kıvılcımının kolay tutuşan herhangi bir kaynakla temas etmesi nedeniyle çıkar. İnsanla ilgili nedenler kontrol edilebilir nedenlerdir. İnsan faaliyetlerinden ve orman yönetimi yöntemlerinden kaynaklanır. Bunlar kasıtlı veya kasıtsız olabilir:
*Kundakçılık
*Kamp ya da piknik ateşleri
*Çöp yakmak
*Kibrit veya havai fişek ile oynamak
*Kontrollü yakmalar
*Vahşi hayvanları kovmak için köylüler tarafından bazı alanların yakılması
*Ormanlarda dolaşan dikkatsiz kişilerin yere sigara izmariti atması

Birçok orman yangını, ağaçları ateşe veren yıldırım gibi doğal nedenlerden başlar. Buna rağmen yağmur bu tür yangınları çok fazla hasara neden olmadan söndürür. Yüksek atmosferik sıcaklıklar ve kuruluk (düşük nem) yangının başlaması için uygun koşullar sağlar. Çevresel nedenler kontrol edilemeyen nedenlerdir. Büyük ölçüde sıcaklık, rüzgâr hızı ve yönü, toprak ve atmosferdeki nem seviyesi ve kuru dönemlerin süresi gibi iklim koşulları ile ilgilidir.