Osman Hamdi Bey'in ismini resimleriyle duymuşsunuzdur.

Osman Hamdi Bey'in ismini resimleriyle duymuşsunuzdur. "Kaplumbağa Terbiyecisi" (1906), "Silah Taciri" (1908) Osman Hamdi’nin en ilgi çeken ve özgün eserlerindendir. Birçok resmi İstanbul Resim ve Heykel Müzesi, Londra, Liverpool ve Boston müzelerinde sergileniyor.
Ama onun bir de müzecilik yönü var. "Kaplumbağa Terbiyecisi" (1906), "Silah Taciri" (1908) Osman Hamdi’nin en ilgi çeken ve özgün eserlerindendir. Birçok resmi İstanbul Resim ve Heykel Müzesi, Londra, Liverpool ve Boston müzelerinde sergilenmektedir.Müze müdürlüğü sırasında ilk Türk bilimsel kazılarını başlatan Osman Hamdi Bey, Nemrut Dağı, Lagina (Muğla, Yatağan) ve Sayda (Lübnan)'da arkeolojik kazılar gerçekleştirdi. Sayda’da yaptığı kazılarda bulduğu antik eserler arasında arkeoloji dünyasının başyapıtlarından sayılan İskender Lahiti de bulunmaktadır. 

Eskiden yaşamış olan insanlar ne kadar da çok yönlü olduğunu gördükçe çok şaşırıyorum doğrusu. Günümüzde çoğu kişi sadece mesleğini yapıyor ve bunun dışında kendini geliştirecek aktivetelerde bulunmuyor.
Bunun değişmesi toplulumumuz için çok önemli olduğunu düşünüyorum.