Dün internetten alışveriş yaparken dikkat etmemiz gereken hususları sıralamıştım.

Dün internetten alışveriş yaparken dikkat etmemiz gereken hususları sıralamıştım. Bugünse alışverişin püf noktalarını buldum ve onu sizlere sıralamak isterim....

Eğer online alışveriş yapacaksanız öncelikle siteyi, o site için yapılan yorumları ve ne kadar süredir hizmet verdiğini araştırabilirsiniz. Aynı zamanda bu site ınstagram ya da facebook gibi sosyal medyada bulunan bir site ise web sitesi olup olmadığına bakın. Sahte hesaplar tarafından dolandırılabilirsiniz. Elbette her sosyal medya hesabı sizi dolandıracak değildir. Bunun için kullanılan resimlerin gerçekten o hesaba ait olup olmadığını, aradığınızda ulaşabiliyor musunuz gibi kriterlere de bakabilirsiniz.
Fotoğraflara bırakılan yorumlara da bakabilirsiniz. Bazen siteler olumsuz yorumları siliyor. Bunun için fotoğrafın altında görülen yorum sayısı ile yorumları açtığınızda görülen sayının uyup uymadığına bakabilirsiniz. Örneğin 20 yorum var diye görünürken siz 3 4 tanesini görebiliyosanız yorumların bir kısmı silinmiş demektir.
Hizmet alacağınız siteyi google da adının yanına şikayet diye artırsanız site hakkındaki şikayetleri de inceleyebilirsiniz.
Alışveriş esnasına hiç bir mağaza ya da site sizden kart şifrenizi istemez sadece kart bilgilerinizin bir kısmı istenir ve telefonunuza gelen doğrulama kodunun girilmesi istenir. Bu nedenle sizden şifre isteyen sitelere güvenmeyiniz. Başlıca dikkat edilecek hususlar bunlardır. Her ne kadar dikkatli olsak da bu konuda çok fazla mağdur kişi olduğunu unutmamalı ve güvenilir sitelerden alışveriş yapmalısınız. Ya da küçük bir ürün ile site güvenilirliğini de deneyebilirsiniz. En azından daha büyük kayıplar yaşamamış olursunuz.

Kaynak: https://www.bilgiustam.com/online-alisveris-ve-puf-noktalari/