Her yıl geleneksel olarak kutlanan Ahilik Haftası, sanat, spor, eğlence ve çeşitli organizasyonların bir araya geldiği özel bir etkinlik olarak devam ediyor.

Bu yılki Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında, "Yılın Kalfası" ünvanını Çanakkale’den Levent Çakmak layık görüldü. Ahilik, Türk tarihinin en köklü geleneklerinden biri olarak kabul edilirken, bu gelenek her yıl çeşitli programlarla kutlanıyor. 36. Ahilik Haftası etkinlikleri sırasında, farklı meslek dallarındaki başarılı esnaflara çeşitli ödüller ve unvanlar veriliyor. Bu yılın öne çıkan isimlerinden biri kasaplık mesleğinde faaliyet gösteren Levent Çakmak oldu.

Ticaret Bakanlığı tarafından koordine edilen Ahilik Yürütme Kurulu tarafından gerçekleştirilen değerlendirme sonucunda, 77 ildeki kalfa adayları arasından Levent Çakmak, "Yılın Kalfası" seçildi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Çanakkale Esnaf Odaları Birliği Birlik Başkanı Ünal Özcan "Bu gurur ilimizin esnaf teşkilatı olarak onur duyduk. Bayramiç İlçemiz'den, ilimiz kalfası Levent Çakmak 2023 yılı Türkiye'de 'Yılın Kalfası' seçilmiştir. Türkiye genelinde 36.sı gerçekleştirilecek olan Ahilik Haftası kutlamaları çerçevesinde, Ticaret Bakanlığımızın koordinesinde oluşturulan Ahilik Yürütme Kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, 77 ilimizin Kalfa adayları arasından, Çanakkale ilimizin Bayramiç ilçesi Bayramiç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencimiz Levent Çakmak Et ve Et Ürünleri İşleme (Kasaplık) meslek dalında 'Yılın Kalfası' seçilmiştir. Kırşehir ilimizde Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımları ile gerçekleştirilecek olan Ahilik Kutlamaları törenlerinde, kendisine Yılın Kalfası Ödülü takdim edilecek olup, bizlere bu gururu, onuru yaşattığı için, Kalfamız Levent Çakmak'A, tüm esnaf camiamız adına teşekkürlerimizi sunuyoruz" diye konuştu.

Haber: Şahver Banu Çağlak

Editör: Boğaz Gazetesi