İLAN
T.C. GÖKÇEADA SULH HUKUK MAHKEMESİNDEN / BAŞKANLIĞINDAN

ESAS NO : 2023/197 Esas
DAVALI : EKATERİNİ KUÇUMAL
Davacı/Davacılar tarafından aleyhinize açılan Ortaklığın Giderilmesi (Paylı Mülkiyette) davasının yapılan yargılamasında;
Mahkemenizce dava dilekçesinde belirtilen adresinize duruşma gününü bildirir davetiye çıkarılmış olup, adresinizden ayrıldığınız gerekçesiyle tebligat yapılamamıştır. Adres araştırmasından da bir netice alınamadığından dava dilekçesi, bilirkişi raporu, son duruşma zaptı, tensip zaptı ve duruşma gününün ilanen tebliğine karar verilmiştir.
Dava dilekçesinde özetle; müvekkilleri ile davalının Çanakkale ili, Gökçeada ilçesi, Tepeköy köyü, Dasos mevkii, 263 ada 1 parsel, Rihya mevkii 268 ada 11 parsel, 274 ada 5 parsel, 279 ada 9 parsel, İspilya mevkii 316 ada 105 parsel ve Lokamato mevkii 247 ada 32 parselde kayıtlı taşınmazlarda paydaş olduklarını, taşınmazların kullanımı ve idaresi hususunda taraflar arasında bir anlaşma sağlanamadığını, geçerli bir paylaşım sözleşmesinin de bulunmadığını belirterek, söz konusu taşınmazlardaki ortaklığın satış suretiyle giderilmesine, satış bedeli ile yargılama giderlerinin tapudaki pay oranında paylaştırılmasına ve vekalet ücretinin karşı tarafa yükletilmesine karar verilmesini talep ve dava etmiştir.
Bilirkişi raporunda özetle; yürütülmekte olan ortaklığın giderilmesi davasına konu taşınmazlar üzerinde keşif yapılarak incelemelerde bulunulduğunu, söz konusu taşınmazların konumları, ulaşım durumları, yüzölçümleri, topoğrafik yapıları ve sosyo-ekonomik özellikleri dikkate alınarak değer tespitlerinin yapıldığını, bu kapsamda; 263 ada 1 parselin ifrazından oluşan 263 ada 18 parselin 497.685,00 TL ve 263 ada 19 parselin 110.570,00 TL, 268 ada 11 parselin 955.530,00 TL, 274 ada 5 parselin 592.397,50 TL, 279 ada 9 parselin 713.285,00 TL, 316 ada 105 parselin 392.980,00 TL ve 247 ada 32 parselin 7.425.414,00 TL değerinde olduğu kanaatine varıldığını, ayrıca taşınmazların 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu kapsamında asgari tarımsal arazi büyüklüğünü sağlamaması ve bölünemez nitelikte olması sebebiyle ortaklığın satış yoluyla giderilmesi gerektiği görüşünü bildirdiklerini, şeklinde dilekçe sunmuştur.
31/08/2023 tarihli tensip zaptı ile; Mahkemeye sunulan dava dilekçesinin HMK'nın 119. maddesinde belirtilen zorunlu unsurları taşıdığının tespit edildiğini, davanın çekişmesiz yargı işi olduğu kanaatiyle basit yargılama usulüyle görülmesine karar verildiğini, dava dilekçesi ve eklerinin davalı tarafa tebliğ edilerek iki haftalık cevap süresi tanındığını, uyuşmazlığa konu taşınmazların malik bilgilerini ve tapu kayıt örneklerini temin etmek amacıyla ilgili Tapu Müdürlüğü'ne müzekkere yazılmasına, taşınmazların birleşik krokilerinin celbi için Kadastro Müdürlüğü ile çaplı imar planı ve aynen taksimin mümkün olup olmadığının tespiti için ilgili Belediye Başkanlığı'na müzekkere gönderilmesine karar verilmiştir.
Durusma Günü: 22/10/2026 günü saat: 14:45'da duruşmada bizzat hazır bulunmanız, veya kendinizi bir vekille temsil ettirmeniz, Aksi taktirde H.U.M.K.'nun 3156 sayılı yasa ile değişik 213/2 maddesi uyarınca yargılamaya yokluğunuzda devam olunacağı hususu, Dava Dilekçesi ve duruşma günü yerine geçerli olmak üzere ilanen tebliğ olunur.

#ilangovtr Basın No ILN02564736