Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim Binası'nın açık alan kimliklendirme çalışması olan Seramik Mozaik Yüzey Kaplama Projesi, son etap çalışmalarına hızla devam ediyor. Projenin yetkili heyeti, faaliyetleri yerinde görmek amacıyla Çanakkale Seramik Kalebodur Çan Fabrikası’nı ziyaret etti.

Çanakkale Lapseki'yi üzen ölüm Çanakkale Lapseki'yi üzen ölüm

Üçüncü Çalıştay Çan'da Devam Ediyor
Projenin üçüncü çalıştayında, farklı üniversitelerden gelen seramik bölümü öğretim elemanları ve öğrencilerinin katkılarıyla seramik mozaik yüzey kaplama çalışmaları gerçekleştiriliyor. Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (Güzel Sanatlar Fakültesi, Çanakkale Seramikleri Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi) ile Kaleseramik Çanakkale Kalebodur Seramik San. A.Ş. iş birliğinde devam eden çalışmaların üçüncü çalıştayına; Eskişehir Anadolu Üniversitesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, İstanbul Marmara Üniversitesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin Güzel Sanatlar Fakülteleri Seramik ve Cam Bölümleri öğretim elemanları ve öğrencilerinden oluşan 52 kişilik bir ekip katıldı.

Heyet Çalışmaları Yerinde İnceledi
19-30 Mayıs 2024 tarihleri arasında sürecek olan üçüncü çalıştayın Çanakkale Seramik Kalebodur Çan Fabrikası bünyesindeki Atölye Kale departmanında devam eden çalışmalarını incelemek üzere, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Özleyiş Çetin, sivil platformda gönüllü çalışmalar yürüten Özen Algönül Erkek, Çanakkale Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Özlem Eryiğit, Destek Hizmetleri Müdürü Gökhan Taştan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Yeşim Zümrüt, Çanakkale Kale Seramik Fabrikaları Genel Müdürü Süleyman Soysal ve Atölye Kale Üretim Yöneticisi Engin Çetin bir araya geldi. Heyet, çalışmaları yerinde inceleyerek proje hakkında detaylı bilgi aldı.
 

Muhabir: Şahver Banu Çağlak