Önerge kapsamında, Çanakkale Hamidiye Spor Kulübü'ne 250 bin TL, Çanakkale İda Futbol Spor Kulübü'ne 250 bin TL ve Kepezspor'a 1 milyon TL olmak üzere toplamda 1 milyon 500 bin TL nakdi yardım yapılacak. Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, amatör spor kulüplerinin sporcularının ihtiyaçlarını karşılamak adına yapılan bu yardımın, gençlere spor malzemesi temin etmeyi ve sporu teşvik etmeyi amaçladığını belirtti.

Başkan Arslan, yaptığı açıklamada, "Beldemizde faaliyet gösteren Kepez Spor Kulübü, Çanakkale Hamidiye Spor Kulübü ve Çanakkale İda Futbol Spor Kulübü'ne belediyemiz bütçesinden nakdi yardım yapılması konusunda gerekli meclis kararının alınmasını arz ederim" dedi.

Arslan, meclis üyelerine yaptığı öneride, Kepez'de faaliyet gösteren üç amatör spor kulübü olduğunu hatırlatarak, yapılan yardımın toplamda 1 milyon 500 bin TL olarak belirlenmesini önerdi.

Meclis üyeleri tarafından oy birliğiyle kabul edilen önergeyle birlikte, amatör spor kulüplerine yapılacak nakdi yardımın miktarı resmileşti. Çanakkale Hamidiye Spor Kulübü, Çanakkale İda Futbol Spor Kulübü ve Kepezspor, aldıkları destekle faaliyetlerini sürdürecek ve sporcularının ihtiyaçlarını daha etkin bir şekilde karşılayabilecekler.

Haber: Senem Erdem İnal

Editör: Boğaz Gazetesi